EditieNL

Speciaal regenfeestje in Dordrecht: 'We zitten al helemaal vol'

09 augustus 2018 12:01 Aangepast: 09 augustus 2018 12:21
Beeld © iStock

Vanavond komt het met bakken uit de lucht. Veel tuinen, sloten, maar ook mensen snakken naar deze aangekondigde plensbui. In Dordrecht wordt zelfs een speciaal feestje georganiseerd om de komst van de regen te vieren.

Het idee voor het regenfeestje komt van Edward de Geus. Hij schrijft in het Facebook-evenement RainDance Dordrecht: "We verlangen inmiddels allemaal wel weer naar een heerlijk heftige regenbui! ...Dat gebeurt niet vaak, dus laten we deze unieke gelegenheid vieren met een spectaculair regenfeestje!"

ZIE OOK: Onstuimig avondje voor de boeg, met plensbuien en stormachtige wind

Regenfeestje zoals in Australië

De Geus haalde zijn inspiratie voor het evenement uit Australië: "Daar vieren ze veel vaker een feestje na een periode van lange droogte", vertelt hij aan Editie NL.

Het feestje wordt gehouden in de culturele ontmoetingsplek Het Magazijn in Dordrecht en begint om 9 uur en is voor een deel in de regen. De Geus: "De dj staat met zijn apparatuur natuurlijk binnen, maar bezoekers kunnen buiten in de regen dansen."

Zo staat het met de buien in Nederland

Helemaal vol

Omdat er enorm veel animo voor het feestje is de Geus een beetje bang voor veel teleurgestelde gezichten. "Er mogen 400 man binnen, maar ik denk dat we dat al makkelijk gaan redden.  Daarom adviseer ik geïnteresseerden om vooral thuis te blijven."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Editie NL
`