Ga naar de inhoud
Gezin

Echtpaar dat trouwringen verloor: 'Het waren de ringen van opa en oma'

Beeld © Little Bird Photography

Normaal gesproken staat de dag na je huwelijk in het teken van foto's kijken en nagenieten. Maaike (28) en Tom (27) stapten gisteren in het huwelijksbootje, maar zijn met iets heel anders bezig: de zoektocht naar hun trouwringen. Een roofvogel had ze bij de ceremonie moeten afleveren, maar verloor ze onderweg.

De blijdschap overheerst gelukkig nog wel bij het kersverse echtpaar Maaike en Tom Boon uit Alphen aan den Rijn: "We hebben een fantastische dag gehad, gevuld met heel veel mooie momenten." Toch hangt er een zwart wolkje boven de strakblauwe dag: de roofvogel die de ringen naar het paar moest brengen, liet ze uit de lucht vallen.     

ZIE OOK: Roofvogel verliest trouwringen Tom en Maaike

"De valkenier kwam naar ons toe en zei dat de vogel een paar rondjes te veel had gevlogen. Toen hij was geland vertelde de man ons dat hij de ringen was verloren", zegt Tom tegen Editie NL. Het bruidspaar dacht dat hij een grap maakte, maar al snel hadden ze door dat serieus was: "We stonden met een mond vol tanden."

Trouwringen van opa en oma

Er werd besloten door te gaan met de ceremonie en het huwelijk, zonder de ringen, gewoon te voltrekken. "We moesten snel schakelen", zegt Maaike. "Toch hoorde je steeds in je achterhoofd een stemmetje dat je eraan herinnerde."

De trouwringen waren dan ook niet zomaar ringen. De trouwringen waren versmolten met de trouwringen van de opa en oma van Maaike, die zestig jaar getrouwd waren. "Ze hebben een hele hoge emotionele waarde. Mijn opa is helaas overleden, maar oma was er wel bij. Zij was er duidelijk door geëmotioneerd."

Tekst gaat verder na foto

Miniatuurvoorbeeld

'Veel mensen vonden onze reactie overdreven'

Door alle media-aandacht worden Maaike en Tom overspoeld met reacties. "Veel mensen reageren cynisch en vinden onze reactie overdreven. Als het gewone ringen waren geweest, dan hadden we er zelf wel om kunnen lachen en nieuwe gekocht", zegt Maaike. "Maar dit waren letterlijk de ringen van opa en oma en dat maakt het moeilijk."

ZIE OOK: Richard zoekt trouwringen die roofvogel verloor

En dus besloot het paar via de ceremoniemeester de brandweer en vrijwilligers in te schakelen om de ringen te zoeken. "Iedereen heeft tot na middernacht gespeurd. Dat was super gaaf om te zien en daar zijn we heel dankbaar voor", zegt Tom. "Het is een groot gebied, maar het zou fantastisch zijn als ze gevonden worden."

'Ieder sprookje loopt goed af'

Uiteindelijk hebben Maaike en Tom er de mooiste dag van hun leven van kunnen maken: "Het thema was Beauty and The Beast, het kasteel zag er geweldig uit en we hebben tot diep in de nacht gefeest."   

Het bruidspaar vliegt begin september, hopelijk mét trouwring, naar de Verenigde Staten voor hun huwelijksreis. "Ieder sprookje loopt goed af, dus we hopen dat van ons ook", zegt Tom. "Als onze ringen worden gevonden, dan weet ik zeker dat de opa van Maaike van boven heeft meegekeken."  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: