EditieNL

Jonge vandalen van 14 en 15 kopen koevoet en breken in bij 120 strandhuisjes

09 augustus 2018 09:35 Aangepast: 09 augustus 2018 10:45
Strandhuisjes bij Zoutelande Beeld © ANP

Een koevoet verkopen aan je eigen inbrekers. Het overkwam winkelier Bram Dingemanse uit het Zeeuwse Zoutelande. Woensdag werden twee jongens opgepakt voor de inbraak bij 120 strandhuisjes tussen Zoutelande en Westkapelle. Waaronder vijftig huisjes van Dingemanse.

De twee Brabantse jongens van 14 en 15 vernielden met een mes bewust bedjes, stoelen, handdoeken, lopers en badpakken die in de huisjes lagen. De schade loopt in de honderden tot duizenden euro's. 

ZIE OOK: Hondsbrutale inbreker vraagt slotenmaker om hulp

Stoute dingen

Dingemanse vond het al opvallend dat de jongens vorige week de koevoet kochten in zijn doe-het-zelf-zaak. "Ik zei nog: Jullie gaan er toch geen stoute dingen mee doen? Nee meneer, natuurlijk niet, zeiden ze", vertelt hij aan de Provinciale Zeeuwse Courant

Dit weekend werden 50 strandhokjes opgengebroken, eerder hadden de jongeren al ingebroken in 70 hokjes. "De eerste inbraak was nog zonder koevoet. Ze dachten dat het met een koevoet zeker sneller zou gaan", denkt Dingemanse.

Van de 120 opengebroken huisjes zijn er 50 van de winkelier. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`