EditieNL

Ronald (24) rijdt op eenwieler van Almelo naar Berlijn

03 augustus 2018 11:03 Aangepast: 03 augustus 2018 15:35
Beeld © Facebook.com/360Nomadlife

Een paar meter rijden op een eenwieler is voor veel mensen al een uitdaging. Laat staan honderden kilometers. Ronald van der Weijden draait hier zijn hand niet voor om. Hij rijdt momenteel op een eenwieler van zijn woonplaats Almelo naar Berlijn.

Ronald verdient zijn geld als digital nomad. Al reizend maakt hij 360°-filmpjes van hotels. De afgelopen vier maanden verbleef hij in Barcelona, maar toen begon het te kriebelen.

ZIE OOK: Veel kippenvel bij blote fietstocht

40 km/u op een eenwieler

Hij kwam op het idee voor de reis na een bezoekje aan een winkel met eenwielers. Waar hij al jaren voor de lol reed op een eenwieler die 15 kilometer per uur gaat, ontdekte hij in de winkel elektrische modellen die maar liefst 40 kilometer per uur. Met zijn passie voor filmen, reizen en zijn eenwieler kwam hij op het plan om naar Berlijn te fietsen.

800 euro budget

Wel bijna zonder geld. Met 800 euro hoopt hij zijn reis en overnachtingen te kunnen betalen.

"Ik heb in de eerste week 133 euro uitgegeven. Ik hoop voor mijn beelden betaald te worden met hotelovernachtingen. Maar dan moet ik nog wel oefenen met mijn verkooppraatje." 

Slapen op een handdoek

Via zijn mobiel zoekt hij mensen en plekken waar hij kan blijven slapen. Het is nog niet voorgekomen dat Ronald in de ‘middle of nowhere’ moest slapen.

Ook al zou hij dat best willen proberen. "Het klinkt als een echt doemscenario, maar ik denk dat het best mee kan vallen. Ik zou gewoon op zoek gaan naar een overdekte plek, dan pak ik mijn handdoek om zacht te liggen en dan lig ik in ieder geval lekker droog."

De uitrusting van Ronald

Binnen enkele dagen in Berlijn

Binnen enkele dagen verwacht hij aan te komen in Berlijn en of dat zijn eindstation is, dat weet hij nog niet. "Ik zou ook nog wel verder willen reizen naar Polen of misschien wel naar Tsjechië."

Benieuwd naar wat Ronald verder nog gaat doen? Op zijn Facebookpagina deelt hij zijn verhalen en zie je waar hij nog meer komt.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

EditieNL
`