'Waren er maar meer mensen zo cool'

Zwarte Cross bedankt overleden crosser (86)

01 augustus 2018 15:50 Aangepast: 01 augustus 2018 16:44
Beeld © Facebook | Zwarte Cross

Als een kind zo blij was mevrouw Meekes-Klein Gunnewiek dat ze op haar 86ste verjaardag naar de Zwarte Cross mocht. In een brief spreekt ze van een 'geweldige mooie, fijne verjaardag.' Kort na haar verjaardag overlijdt de vrouw. De organisatie eert haar op social media.

Toen mevrouw Meekes-Klein Gunnewiek dit jaar 86 werd ging ze nog naar de Zwarte Cross. Ze is daarmee één van de oudste mensen die ooit over de festivalbaan hebben gereden. Vorige week verscheen de aftermovie van het festival, waar de 86-jarige mevrouw in schitterde. Diezelfde dag overleed ze.

Twee weken voor haar overlijden schreef mevrouw Meekes-Klein Gunnewiek de organisatie nog een brief. "Wat een morgen, wat een dag. 86 jaar en dan naar de Zwarte Cross. Vroeger zouden ze zeggen: 'Hoe ouder, hoe gekker.' Nou, misschien hoor ik dan wel bij de gekken", schrijft ze aan de organisatie. "De hele dag ontzettend veel gelachen, soms tot tranen in m'm ogen."

Tekst gaat verder na post

'Tot volgend jaar, Zwarte Cross'

De vrouw schrijft dat ze 's nachts nog vaak wakker heeft gelegen en na heeft genoten van al het plezier. "Het was geweldig. Tot volgend jaar, Zwarte Cross", eindigt ze haar dankbrief. Het volgende jaar komt helaas niet meer voor de vrouw.

De organisatie van de Zwarte Cross laat op Facebook weten onder de indruk te zijn van de brief en wenst familie, vrienden en kennissen sterkte toe. "U bent een bijzonder blije mevrouw. Waren er maar meer mensen zo cool als Mevrouw Meekes - Klein Gunnewiek!" 

Bekijk de aftermovie hier:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore