Ga naar de inhoud
'Dikke wenkbrauwen zijn uit'

Sneetjes met inkt voor een volle wenkbrauw: microblading is hot

Beeld © YouTube | Tina Yong

Ze zijn niet vol genoeg, de haartjes groeien alle kanten op en dat terwijl je elke dag een uur met je potloodje bij aan het tekenen bent: een wenkbrauw die precies goed in model zit, is vaak moeilijk te vinden. Door sneetjes met pigment in je wenkbrauwen te laten zetten, is dat verleden tijd. Microbladen is helemaal hot.

​Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Ook als het op de haartjes boven onze ogen aankomt: voor de perfecte wenkbrauw ga je tegenwoordig onder het mes. 'Microbladen' is een nieuwe trend, waarbij met een mesje kleine sneetjes in de huid worden gesneden. Het mesje dipt pigment in de snee, waardoor het lijkt alsof er een haartje zit.

ZIE OOK: Wenkbrauwen in de vorm van een veer

Microbladen is over komen waaien uit de VS. Het afgelopen jaar is het ook in Nederland razend populair geworden. Laura Keimpema is browartist in de Touch Up Bar en merkt dat er meer vraag naar is: "De afgelopen maanden is het microbladen echt geëxplodeerd! Ik heb mij er nu volledig op gefocust", zegt ze tegen Editie NL

'Het ziet er heel natuurlijk uit'

Door het pigment dat voor microblading wordt gebruikt, lijk het op tatoeëren. Een verschil met een tattoo is dat het pigment alleen in de bovenste laag zit en niet voor altijd blijft zitten. "Het ziet er daardoor heel natuurlijk uit. Alsof je van jezelf een volle wenkbrauw hebt die altijd in model zit." Laura raadt aan om één keer per jaar terug te komen om het pigment bij te werken.

Ondanks dat de beelden van de ingreep er pijnlijk uitzien, valt dat volgens Laura best wel mee. "De sneetjes zijn heel oppervlakkig en we gebruiken een verdovende crème op de wenkbrauwen waardoor je er minder van voelt."

Zo werkt microblading:

'Dikke, zwarte wenkbrauwen zijn niet meer in'

Dat vrouwen met microblading de wenkbrauwen er zo natuurlijk mogelijk uit willen laten zien, past volgens adjunct-hoofdredacteur van Grazia Isabel Wellink, helemaal in het modebeeld: "Op dit moment zijn we weer wat meer terug bij de natuurlijke, wat vollere wenkbrauw." "Dikke, zwarte wenkbrauwen zijn niet meer in."

Volgens Wellink stralen dikke wenkbrauwen klasse uit. "In de jaren '90 waren de dunne lijntjes helemaal hot. Nu komen we net terug van hele dikke wenkbrauwen, al beginnen ze alweer iets dunner te worden."Over 10 jaar denken we misschien wel weer: 'Mijn God! Hoe liepen we er toen bij?!'"

Zo is de wenkbrauw door de jaren heen veranderd:

Risico's van microblading

  • Volgens dermatologen van de tattoopoli van het VU medisch centrum zijn de complicaties van microblading vergelijkbaar met die van een gewone tattoo
  • In de meeste gevallen is er sprake van een infectie. Die wordt veroorzaakt door een gebrek aan hygiëne in de salon of door verkeerde nazorg
  • Complicaties ontstaan door een allergische reactie op de inkt

Bron: VU medisch centrum

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: