Ga naar de inhoud
EditieNL

Onzeker in bikini, behalve als we naast een dikker iemand liggen

We vergelijken ons graag met andere badgasten. Beeld © iStock

De hoge temperaturen van de afgelopen dagen lenen zich prima voor een dagje strand, en dus hijsen Nederlandse vrouwen zich weer in een bikini. Toch gaat dat met meer zorgen gepaard dan je denkt, blijkt uit onderzoek.

Uit rondvraag door Ze.nl onder 1700 lezeressen blijkt dat vrouwen over het algemeen best tevreden zijn over hun bikini-body. Een vijfde zegt heel tevreden zijn met hun borsten in een bikini, maar ook de billen en benen komen over het algemeen goed uit in badkleding. 

Liever naast dikker iemand

Toch betekent dat niet dat de vrouwen dat zomerlichaam zomaar aan iedereen willen laten zien. Maar liefst 90 procent van de vrouwen wil niet dat foto's van zichzelf in bikini op social media belanden. Tenzij hun lichaam er goed uitziet op de foto, dan vindt een vijfde het weer niet zo'n probleem. 

Vrouwen vergelijken zich bovendien constant met andere zonaanbidsters. De helft zegt onzeker te worden van andere vrouwen in badkleding, en ruim een kwart gebruikt dat als reden om publieke plekken als het strand helemaal te vermijden. Wie toch gaat bakken, ligt het liefst naast een dikker iemand. De helft van de vrouwen zegt zich daardoor beter te voelen over het eigen lichaam.

Mooi voor jezelf

Ondanks al dat vergelijken hebben vrouwen hun bikini-body toch echt voor hun eigen genot. Negen op de tien vindt het vooral voor zichzelf belangrijk er mooi uit te zien in bikini, tegen 60 procent die het vooral voor haar partner doet.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks livestreams, artikelen, video's en foto's.