EditieNL

Ophef om gay pruik van Blokker en Intertoys: 'Dieptriest en een treurig stereotype'

26 juli 2018 13:54 Aangepast: 26 juli 2018 14:12
'Gay pruik blond. Glanzende blonde pruik voor heren' Beeld © Blokker

Iedereen die er als een homoseksueel uit wil zien, kan naar de Blokker en de Intertoys. Daar ligt namelijk een heuse gay pruik in de schappen. De 'gay pruik blond' leidt tot nogal wat onbegrip op social media.

Blokker en Intertoys omschrijven een crème-kleurig haarstukje als 'een glanzende blonde pruik voor heren'. En het is een hot item: in beide winkels zijn de haarstukken uitverkocht. Toch valt het verkleedstuk niet bij iedereen in de smaak.

ZIE OOK: HEMA organiseert huwelijk tijdens Pride Amsterdam: 'Liefde is voor iedereen'

Op Twitter reageren veel mensen verontwaardigd op de gay pruik: "Ik ken veel gays maar geen 1 draagt dit kapsel", schrijft iemand. Een andere twitteraar reageert: "Schaam je diep, Blokker! Volgens mij kan zoiets niet meer!" Een woordvoerder van Blokker noemt de woordkeuze tegenover Editie NL "ongelukkig".

Tekst gaat verder na tweet

Dieptriest en een treurig stereotype

​COC Nederland is helder over wat ze van de pruik vinden: "Dit is dieptriest en een treurig stereotype. Net zo min als vrouwen, joodse of gekleurde mensen, zien homo’s er allemaal hetzelfde uit", zegt een woordvoerder tegen Editie NL.

"Het is jammer dat we dit anno 2018 nog uit moeten leggen. Het COC heeft meteen een klachtmail naar de winkels gestuurd en de advertentie is van de website gehaald.  

'Dit is erg ongelukkig'

"De leverancier geeft een naam aan onze artikelen. We gebruiken filters om kwetsende woorden eruit te halen. Dit artikel is er helaas doorheen geslipt", zegt een woordvoerder van Blokker tegen Editie NL. "We vinden de advertentie erg ongelukkig en hebben hem meteen verwijderd."

De woordvoerder zegt dat Blokker geen zicht heeft op de naamgeving van de vele producten. "Waarschijnlijk is er in het kader van Amsterdam Pride een commerciële naam aan de pruik gegeven. Dit is erg ongelukkig."  

Negerpruik voor heren nog wel online

De gay pruik is niet het enige voorbeeld van stereotypische feestartikelen. De Blokker en de Intertoys verkopen bijvoorbeeld ook een 'negerpruik voor heren'. De Blokker geeft aan ook naar dit artikel te gaan kijken.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore