Ga naar de inhoud
EditieNL

O nee! De waterijsjes raken op

Met het aanhoudende warme weer zijn ijsjes voor supermarkten en groothandelaren bijna niet aan te slepen. Er is zoveel vraag naar de waterijsjes dat producent Unilever hier nauwelijks tegenaan kan produceren.

"De vraag naar de ijsjes is zo groot dat de aanvoer die ’s ochtends bij de supermarkt binnenkomt er voor het einde van de ochtend vaak alweer uit is", zegt Freek Bracke van Unilever, dat onder andere Raketjes en Calippo's produceert, tegen Editie NL. 

ZIE OOK: Proost! Of toch eet smakelijk? Lidl komt met vier nieuwe cocktail-ijsjes

Voorraden raken op

"Onze fabrieken draaien overuren, maar dat is normaal voor deze tijd van het jaar", zegt Bracke. Het probleem zit voor de ijsjesmaker vooral in de lange warme aanloop voor de zomer.

"Wij produceren in de winter al een grote voorraad voor de zomer. Maar deze voorraden zijn doordat het zo lang warm is veel kleiner dan normaal." Daarnaast kunnen supermarkten zelf de vraag ook moeilijk aan, zij hebben maar een beperkte opslagcapaciteit voor al het waterijs. Het beroemde Raketje is van alle waterijsjes koploper. 

Ga eens naar het tankstation

Een gratis tip voor waterijsfliefhebbers, zoek ze eens buiten de supermarkt. Bracke: "We doen ons best de supermarkten op tijd te bevoorraden, maar als dat niet lukt dan zijn de ijsjes bij andere verkooppunten zoals in de horeca of benzinestations vaak beter verkrijgbaar.”

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: Editie NL