Gezin

HEMA organiseert huwelijk tijdens Pride Amsterdam: 'Liefde is voor iedereen'

24 juli 2018 16:35 Aangepast: 24 juli 2018 20:01
Het 'trouwkaartje' Beeld © HEMA

Niet alleen voor een rookworst en sokken ga je tegenwoordig naar HEMA, de winkelketen organiseert ook heuse huwelijksceremonies. HEMA gaat tijdens Pride Week namelijk drie stellen van hetzelfde geslacht trouwen, omdat zij dat in hun eigen land niet mogen.

De boodschap van de Pride-actie van HEMA is helder: "Liefde is voor iedereen. Iedereen zou de liefde moeten kunnen vieren en in een verbintenis kunnen omzetten." Tijdens de Pride week, waarvan de Amsterdamse Canal Parade het bekende hoogtepunt is, trouwt de winkel drie stellen die in hun eigen land niet kunnen trouwen.

In veel Europese landen wordt liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht niet door de wet erkend. "Iets wat in ons land al achttien jaar mogelijk is, is in veel Europese landen nog geen werkelijkheid", zegt HEMA-CEO Tjeerd Jegen.

Tekst gaat verder na tweet

Roemeense en Bulgaarse koppels

Tijdens Pride Amsterdam wil de winkel het trouwverbod voor mensen van hetzelfde geslacht onder de aandacht brengen. HEMA doet dit door op woensdag 1 augustus drie huwelijken te organiseren. "Wij vinden namelijk dat liefde voor iedereen is, ongeacht van wie je houdt."

​De koppels komen uit Roemenië en Bulgarije en zullen een dag van tevoren, samen met hun getuigen, in de hoofdstad aankomen. 

'Normaalste zaak ter wereld om LHBTI te zijn'

​COC Nederland is blij met het initiatief van de winkel: "We vinden dit een super actie. Ze laten zien dat het de normaalste zaak ter wereld is om LHBTI te zijn", zegt een woordvoerder tegen Editie NL

"In een flink aantal landen in Europa is het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht nog niet geregeld. Anno 2018 wordt dat toch echt weleens tijd. Het is goed dat HEMA laat zien dat homo's en lesbo's overal in Europa met elkaar kunnen trouwen."

De hele huwelijksceremonie kun je woensdag volgen op de social media-kanalen van HEMA.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore