EditieNL

Dagje pretpark zonder korting? 'We willen niet meer de volle prijs betalen'

19 juli 2018 13:40 Aangepast: 19 juli 2018 18:39
Bijna iedereen zoekt naar kaartjes met korting Beeld © ANP

Met Albert Heijn naar de Efteling of met de HEMA naar Walibi. De volle mep betalen voor een dagje uit doet bijna niemand meer. Meer dan de helft van de pretparkbezoekers koop zijn kaartjes inmiddels via een actie of kortingssite. "Mensen vinden het gewoon te duur."

Kortingssite Tikata onderzocht hoeveel mensen eigenlijk over hebben voor een dagje pretpark. "We hebben onze bezoekers gevraagd wat ze een kaartje eigenlijk waard vinden en dat ligt 30 procent onder de vraagprijs," zegt oprichter Matthijs Poelmans. "Mensen vinden het gewoon te duur omdat ze weten dat het online goedkoper kan."  

Bekijk hier het item:

 

Kosten dagje pretpark

​Een gezin van vier personen betaalt aan de kassa zonder korting gemiddeld 90 euro. Een gezin dat kaartjes koopt met korting is gemiddeld 70 euro kwijt.

Bron: Tikata

Korting is de norm

​Korting krijgen is volgens consumentenpsycholoog Patrick Wessels de norm geworden. "We zien steeds meer korting om ons heen en daarom willen we niet meer de volle mep betalen. Want we hebben daardoor altijd het gevoel dat we teveel betalen."

Consumenten gaan dus steeds meer op zoek naar korting. Met de gewone boodschappen maar vooral ook met dagjes uit. "Daarbij is het nog wel extremer omdat het ook om een grote uitgave gaat. Dan vinden we het nog belangrijker dat we korting krijgen omdat het daadwerkelijke bedrag dat we besparen dan ook groter is."

Zoek jij naar korting?

  • ​Nee, ik koop mijn kaartjes aan de deur 12,15 procent
  • Ja, via vrienden 9,12 procent
  • Ja, via social media 33,11 procent
  • Ja, via kortingssites 55,07 procent
  • via Google of Marktplaats 18,24 procent 

Bron: Tikata

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore