EditieNL

Bouwdorp Culemborg gaat in vlammen op: 'Enorm triest voor de kinderen'

17 juli 2018 11:16 Aangepast: 17 juli 2018 16:49
De pallets na de brand Beeld © Organisatie Bouwdorp Culemborg

Het is het jaarlijkse hoogtepunt voor veel kinderen uit Culemborg: het bouwdorp. Ook voor deze editie is er weer keihard gewerkt door vrijwilligers om alles op tijd af te krijgen. Maar vannacht ging alle inzet in vlammen op: het dorp brandde af.

Vol trots presenteerden de vrijwilligers gisteren de foto's van het Bouwdorp op Facebook. "Wij zijn er klaar voor en kijken uit naar een zonnige editie", schrijven ze erbij. Het resultaat gaat vannacht in vlammen op: het hele Bouwdorp fikt af. 

"We hebben geen idee wie dit heeft gedaan, maar de brand lijkt aangestoken", zegt vrijwilliger Anneke tegen Editie NL. "Vannacht zijn de brandweer en de politie uitgerukt, maar het was al te laat: al het hout is in vlammen opgegaan."

Tekst gaat verder na post

Inmiddels genoeg hout 

Ieder jaar kijken kinderen uit de omgeving van Culemborg uit naar het Bouwdorp. "Er wordt weken van te voren al over gepraat. Het is voor de kinderen enorm triest dat dit gebeurt. Je hoopt iets leuks te organiseren."

Anneke en de andere vrijwilligers besloten dan ook om de moed niet op te geven. "Vanaf half acht vanmorgen hebben we keihard gewerkt en alle aannemers uit de buurt gevraagd of ze pallets wilden doneren. Die hebben alles gegeven en we hebben inmiddels genoeg hout om het dorp door te laten gaan", zegt Anneke blij.

De nieuwe lading pallets

Miniatuurvoorbeeld

'Ik vind het echt zo tof!'

In de zoektocht naar nieuw hout stond de organisatie er niet alleen voor. Bekende en onbekende Nederlanders vragen op social media om pallets te doneren. Op Twitter schrijft radio-dj Domien Verschuuren: "150 kinderen willen heeeel graag timmeren en zagen. Help Bouwdorp Culemborg!"

"Ik vind het echt zo tof! Veel mensen kennen het evenement en vanuit het hele land hebben we hout ontvangen", zegt Anneke. "Helemaal top!" Iets later dan gepland kon het Bouwdorp, tot opluchting van de vrijwilligers, alsnog doorgaan.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`