EditieNL

Kitten met tiewraps vastgebonden aan hek in Rotterdam: 'Ze moest daar ter plekke sterven'

13 juli 2018 14:13 Aangepast: 13 juli 2018 17:30
Zo troffen ambulancemedewerkers de kitten aan Beeld © Dierenbescherming

Verhalen over mishandelde dieren zijn altijd hartverscheurend. Maar de kitten die de Dierenambulance in Rotterdam vannacht redde, was wel erg beestachtig behandeld. Het jonge katje was met tiewraps vastgemaakt aan een hek. De kitten is er heel slecht aan toe.

Afgelopen nacht werd er bij de Rotterdamse politie een afschuwelijke melding gedaan: een kitten was met tiewraps vastgebonden aan hek in buurt van het Marconiplein. Volgens de Dierenbescherming was het katje "vastgebonden om nooit meer losgemaakt te worden en daar te plekke te sterven."

ZIE OOK: Dierenbescherming haalt 29 verwaarloosde katten uit woning Enschede

De kitten is opgehaald door nachtchauffeurs van de dierenambulance en wordt nu verzorgd. Het kleintje heeft een beschadigd bekje, verschillende breuken en opgezwollen pootjes. "Onbegrijpelijk! Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven," zegt een medewerkster dierenambulance Zuid-Holland Zuid.

Kitty was aan het herstellen van een breuk

De agenten die het kleintje vonden hebben haar de naam Kitty gegeven. De dierenarts heeft haar meteen pijnstillers gegeven, zodat ze minder hoeft te lijden. Ook zijn er röntgenfoto's gemaakt om inwendige verwondingen te kunnen bekijken. 

Op de foto's is te zien dat Kitty nog aan het herstellen was van een breuk. "Volgens de arts had ze die verwondingen eerder opgelopen, daarna is ze pas met tiewraps aan het hek vastgemaakt", zegt de Dierenbescherming.

Zo is Kitty er nu aan toe 

Miniatuurvoorbeeld

Geld nodig voor een operatie

De kitten wordt nu dag en nacht verzorgd en moet ook geopereerd worden. Omdat die behandeling erg duur is en de politie niet weet wie de dader is, probeert de Dierenbescherming geld in te zamelen. Iedereen die Kitty wil helpen kan geld storten op de website van de organisatie

De politie vraagt iedereen die afgelopen nacht iets verdachts heeft gezien in de omgeving van Marconiplein, contact op te nemen met agenten in Rotterdam. Dit kan via het nummer 0900-8844.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore