Ga naar de inhoud
EditieNL

Op vakantie? Politie waarschuwt voor stukjes plastic in deurslot

Beeld © Facebook | Politie Lelystad

Je ligt lekker te genieten van je welverdiende vakantie, terwijl er thuis wordt ingebroken. De zomervakantie is een populaire tijd onder inbrekers. De politie in Lelystad waarschuwt nu voor een nieuwe methode: een stuk plastic in de cilinder van je slot.

"De zomervakantie komt er aan....wees alert op inbrekers!", schrijft de Politie Lelystad op Facebook. Die boodschap is niet nieuw, maar volgens de agenten is het tegenwoordig ook belangrijk om de cilinders van de woning goed te checken.

ZIE OOK: Zet caravan niet voor de deur, want dat lokt inbrekers

De laatste tijd heeft de politie in Lelystad verschillende keren stukjes plastic in de cilinders van sloten gevonden. Als het plastic een paar dagen blijft zitten, weten inbrekers dat de bewoners al een paar dagen weg zijn en dat ze naar binnen kunnen.  

Tekst gaat verder na post 

Laat de lichten aan en denk aan social media

De politie raadt mensen aan om buren of kennissen tijdens de vakantie op het huis te laten passen. Zij kunnen de deursloten regelmatig controleren en als de stukjes plastic eventueel weghalen.

Verder raadt de politie aan om één of meerdere lamp aan te laten en geen kostbare spullen in het zicht te laten liggen. Ook doe je er verstandig aan om geen containers, ladders of andere spullen te laten staan die inbrekers kunnen helpen om naar binnen te klimmen. Tot slot: die Instagramfoto's zijn leuk, maar inbrekers kunnen ook meekijken. Op de site van de politie staan nog veel meer tips.

Inbraakmethoden | Politie

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore