EditieNL

Ambtenaar doet 10 jaar lang alsof hij werkt en runt intussen stiekem een bordeel

12 juli 2018 14:38 Aangepast: 12 juli 2018 21:53
Archieffoto Beeld © iStock

'Overdag werkt hij in het stadsarchief, maar 's nachts tekent hij strips en runt hij een mannenbordeel.' Dit is geen aflevering van Jambers, maar het leven van de Spaanse ambtenaar Carles Recio. Tien jaar lang deed hij net alsof hij werkte, terwijl hij er stiekem een hele andere carrière op nahield.

Carles Recio is al tien jaar de directeur van het archief van Valencia. Ten minste, op papier dan. Want zonder dat iemand het door had, runde hij al die tijd een mannenbordeel en tekende hij erotische strips. En dat alles voor een salaris van 50.000 euro per jaar.

ZIE OOK: Ambtenaar komt zes jaar niet opdagen en niemand heeft het door

Iedere dag klokte Carles zichzelf in op zijn werk door zijn vinger te scannen. Vervolgens liep hij terug naar huis en ging hij druk in de weer met zijn erotische activiteiten. Aan het eind van de werkdag, zo rond de klok van vier, ging hij terug naar het kantoor en checkte hij weer uit.

'Ik heb als een paard gewerkt'

Deze vaste route liep de directeur tien jaar lang. Terwijl iedereen dacht dat de man druk met het archief bezig was, zat hij thuis plaatjes van een sexy superheld te tekenen. Totdat zijn collega's hem doorkregen en de Spaanse pers tipte.

Bijna twee jaar nadat de eerste verhalen in de media verschenen, is Carles ontslagen. Volledig onterecht, vindt hij zelf. Tegen lokale journalisten zegt Carles: "Ik heb als een paard gewerkt. Ik doe mijn werk vanuit huis, buiten het kantoor om."

Sinds 2012 niet meer ingelogd

Om te checken of Carles gelijk heeft, checkte de rechter zijn werkcomputer. Daar had de directeur voor het laatst in 2012 op ingelogd. Daarom is besloten dat de man de komende negen jaar niet meer voor de Spaanse overheid mag werken.

De rechter haalt ook uit naar Carles' collega's, die hun baas duidelijk tien jaar lang niet echt gemist hadden. De gemeente van Valencia zou laks zijn en werknemers beter moeten controleren.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: