EditieNL

Kraaien houden delen van Brabant wakker: 'Het zijn er zeker duizend'

12 juli 2018 09:56 Aangepast: 12 juli 2018 10:22
Kraaien op een hijskraan in Valkenswaard zorgen voor veel overlast Beeld © Peter van den Broek

Wakker worden met een mooi wijsje van een fluitende vogel. Dat wil iedereen wel. Het hangt er alleen wel vanaf welke vogel. In Den Bosch en Valkenswaard doen bewoners geen oog dicht vanwege lawaaierige kraaien.

De kraaien hebben zich genesteld in bomen en op een hoge hijskraan. In Den Bosch slapen omwonenden er niet van: "Er zitten hier zeker duizend kraaien in de bomen", vertelt Theo Denie aan Omroep Brabant

Geklaagd over geluidsoverlast

Denie heeft veel contact met de gemeente Den Bosch en is daarom een aanspreekpunt in de wijk: "Er hebben mensen bij mij geklaagd over geluidsoverlast. Daarom heb ik contact gezocht met de gemeente. Die kan er helaas niet zoveel mee. Het is gewoon iets dat bij deze tijd van het jaar hoort."

Ook in Valkenswaard hebben mensen last van een horde kraaiende kraaien. "Sinds maandagochtend is het een drukte van jewelste op de hijskraan tegenover ons appartementencomplex. Er zitten honderden kraaien op. En een herrie dat ze maken! Daar slaap je echt niet zomaar doorheen", zegt buurtbewoner Peter van der Broek.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: