EditieNL

Bewoners Deventer breken illegaal zwembad af

11 juli 2018 20:59 Aangepast: 12 juli 2018 09:16
Eén van de Deventenaren die hun zwembad niet wilden weghalen. Beeld © Editie NL

Het 'zwembadrelletje' in Deventer is opgelost. Bewoners van de Landstraat breken het bad vanavond af nadat de gemeente heeft beloofd de kosten te zullen vergoeden. Morgen volgt een gesprek over wat er is gebeurd.

Het zwembad met een inhoud van 11.000 liter staat al een paar weken in Deventer. Eerst op straat, maar het is later op advies van de gemeente verplaatst naar twee voortuinen van de bewoners. Daarvoor is een hek afgebroken en een vloer aangelegd. De gemeente betaalt die kosten terug: bij nader inzien bleek het bad ook niet in de voortuinen te mogen staan.

ZIE OOK: Uit protest een zwembad voor de deur

Voor een bouwwerk van die omvang is een vergunning nodig. Die gaat Deventer niet geven, omdat gemeente geen aansprakelijkheid wil nemen voor ongelukken. "Je moet er niet aan denken dat er een kind verdrinkt", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Zwembadeigenaar Wesley de Vries hoopt nu in elk geval op excuses voor de verwarring, zegt hij. Ook zal hij samen met de plaatselijke SP-fractie laten weten dat hij het niet eens is met de argumenten van de gemeente.

`