EditieNL

Amerikaanse agenten doen massaal de Lip Sync Challenge

11 juli 2018 14:28 Aangepast: 11 juli 2018 17:07
Drie agenten fanatiek aan het playbacken

Strakke danspasjes, een gelikte video en uitstekende playback-kunsten. We hebben het niet over de nieuwe clip van Rihanna, maar over filmpjes van de Amerikaanse politie. Agenten doen daar sinds kort met z'n allen aan de zogenaamde Lip Sync Challenge.

Het leven van een politie-agent is vaak zwaar en stressvol. Toch hebben ze in de Verenigde Staten iets gevonden om hun dagelijkse werkzaamheden iets te verlichten: playbacken. De 'Lip Sync Challenge' verspreidt zich razendsnel over Amerikaanse bureau's.

Drie maanden geleden postte agent Alexander Mena een video op Facebook waarop hij het nummer Fuiste Mala van de Kumbia Kings playbackt. In korte tijd werd het filmpje 14 miljoen keer bekeken en reageerden verschillende andere agenten door hun eigen playback-skills op te nemen.

Uptown Funk | Norfolk Police Department

Parachutesprong 

Inmiddels wordt het playbacken bloedserieus genomen en nemen tientallen departementen hun eigen gelikte videoclip op. Wanneer een politiebureau hun video online zet, nomineren ze een ander team om ook mee te doen aan de Lip Sync Challenge.

Eén van de meeste recente filmpjes, waarin het Norfolk Department het nummer Uptown Funk van Bruno Mars playbackt, is in één dag meer dan 17 miljoen keer bekeken. Met een professionele choreografie, indrukwekkende decorstukken en in sommige gevallen zelfs een parachutesprong worden bekende perfect nagedaan: 

Een medley | Dakota County Sheriff's Office

What A Feeling | Grapevine Police

Can't Stop the Feeling! | Wichita Falls Police Department

Wannabe | Arlington Police Department

Ironic | Fort Worth Police Department

Uptown Funk | Monroe Police & Fire Departments

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`