EditieNL

Video: muggen proberen door een klamboe heen te prikken

11 juli 2018 11:00 Aangepast: 11 juli 2018 11:11
De muggen proberen dwars door de klamboe te steken

Een klamboe of een net lijkt een goede manier om je te beschermen tegen stekende muggen. Maar uit de onderstaande video blijkt dat muggen zich ook niet zomaar laten tegenhouden om zich tegoed te doen aan mensenbloed.

De opnames van de stekende muggen zijn gemaakt door een bioloog van de universiteit van Melbourne. Op de beelden is te zien te zien dat de muggen herhaaldelijk door het net heen steken om bij mensenhuid te komen. 

Zie ook: De muggen komen er weer aan: dit kun je ertegen doen

Zeven tips tegen stekende muggen

De muggen in het filmpje komen af op de lichaamsgeur van de huid. Maar hoe houd je deze stekende insecten buiten de deur? Hier zeven tips!

Zeven tips van entomoloog Sander Koenraadt van Wageningen University:

  • Geen plasjes in bloempotten en gieters. "De meest voorkomende mug is de huissteekmug die bij ons in de buurt leeft. Die broedt in de kleine plasjes en bloempotjes. Als je die leeghoudt, heb je minder muggen in de buurt." 
  • Gebruik een muggenval.  "Je hebt heel veel verschillende muggenvallen op de markt. Als ze eenmaal binnen zijn dan is dit een goede optie.
  • Zet een ventilator aan. "Een ventilator die 's nachts in je gezicht blaast, is minder comfortabel dan een hor of een klamboe. Maar muggen kunnen hier vaak niet tegenin vliegen om je te steken."
  • Vermijd parfums, geuren, geparfurmeerde shampoo's, geparfurmeerde handcremes etc. Om muggen te vermijden kun je het beste geurvrije producten gebruiken. 
  • Gebruik DEET. "Dit is zeker een effectief middel om muggen van je af te houden. Het houdt ze een aantal uren uit de buurt. Sommige mensen vinden het niet prettig, omdat het chemisch ruikt. Maar voor zover bekend zijn er geen neveneffecten."
  • Slaap onder een klamboe. Koenraadt: "De meest simpele manier om je te wapenen tegen muggen is ze simpelweg buiten de deur houden. Dit kun je doen door onder een klamboe te slapen. Dat doe ik zelf ook." 
  • Zet een hor voor je raam.  "Als je het niet prettig vindt om onder een net te slapen, dan kun je ervoor kiezen om een hor voor je raam te zetten. Dit houdt de vliegen ook buiten."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore