EditieNL

Van bakpoeder tot spiritus: jullie 10 tips tegen mieren

10 juli 2018 14:30 Aangepast: 10 juli 2018 14:46
Archieffoto Beeld © Getty Images

De warmte en de droogte van de afgelopen zorgen ervoor dat we heerlijk naar buiten kunnen, en dat doen we dan ook massaal! Wel jammer als je op je balkon of in de tuin geterroriseerd wordt door mieren. We vroeg jullie wat je tegen de insecten kunt doen en daar kregen we een hoop reacties op!

Ze komen met miljoenen, zitten overal en jeuken als de pest. Door de aanhoudende droogte worden tuinen, planten en terrassen geteisterd door mierennesten. Op onze Facebook plaatsten we een oproep met daarin de vraag wat jullie tegen mieren doen.

'Mieren kunnen bijna overal tegen'

​Ondanks alle creatieve bestrijdingstechnieken, is mierendeskundige Jan-Peter Oudenampsen sceptisch: "Mieren kunnen bijna overal tegen. Bepaalde middeltjes kunnen een tijdelijke oplossing bieden, maar vroeg of laat komen ze weer terug", zegt hij tegen Editie NL.

Oudenampsen denkt dat het zo goed als onmogelijk is om definitief van de insecten af te komen, maar heeft wel wat tips waardoor mieren zich minder welkom voelen. "Houd je tuin netjes, veeg de boel na het eten goed aan en als je een oud huis hebt, maak dan gaten en kieren goed dicht."

Tien tips

Toch houden sommigen van jullie er een rigoureuze aanpak op na. Zo worden in sommige tuintjes mierennesten in de brand gestoken en plakken anderen dubbelzijdig tape om de dieren te vangen. 

Benieuwd naar de andere acht tips? Je leest ze hieronder!

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`