EditieNL

Kledingwinkel ASOS ontwerpt speciaal regenpak voor mensen in een rolstoel

05 juli 2018 10:54 Aangepast: 05 juli 2018 11:58
Model Chloe Ball-Hopkins is het boegbeeld van de rolstoelkleding

Een modieus jurkje of een hippe broek. Voor mensen in een rolstoel is deze kleding vaak niet geschikt. De Britse modewinkel ASOS wil hier verandering in brengen en heeft daarom een modieuze regenpak ontworpen voor mensen in een rolstoel.

ASOS werkt in de campagne samen met verslaggever en model Chloe Ball-Hopkins. Ball-Hopkins zit zelf in een rolstoel en heeft meegeholpen in het ontwerp van het nieuwe regenpak

ZIE OOK: Amber (26): 'Door mijn rolstoel moet ik mijn hele leven plannen'

Mode toegankelijk voor iedereen

Chloe Hopkins schrijft trots op Twitter: "Ik heb de laatste maanden met ASOS samengewerkt om modieuze en waterdichte kleding te maken. Niet alleen voor mensen in een rolstoel zoals ik, maar voor iedereen."

"Het gaat erom dat mode voor iedereen toegankelijk is voor iedereen! Dus wat wordt het volgende project?!"

Makkelijk aan te trekken

Het pak is extra geschikt voor rolstoelgebruikers omdat de regenjas aan de regenbroek vast is te ritsen. Hierdoor is hij geheel waterdicht, ook in een rolstoel. Bovendien is hij voor mensen met een beperking hierdoor makkelijker aan en uit te trekken. 

Daarnaast zitten er speciale waterdichte vakjes in de jas voor medische papieren en je smartphone. 

Eerder al genderneutrale kleding

Het is niet voor het eerst dat ASOS kleding ontwikkeld voor een specifieke groep. Eerder lanceerde de winkel al een genderneutrale collectie en een speciale plus-size kledinglijn.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore