EditieNL

Brabantse ijsmaker maakt worstenbroodijs: 'Het was eigenlijk een grap'

04 juli 2018 16:50 Aangepast: 04 juli 2018 17:00
Beeld © Omroep Brabant | Birgit Verhoeven

Een lekker warm worstenbroodje op een koude najaarsdag is heerlijk. Maar je kunt de snack nu ook eten om even lekker af te koelen met deze hitte. Een ijsmaker uit Eindhoven heeft de snack namelijk in ijs verwerkt.

'Men neme half-om-half gehakt, kerrie, nootmuskaat en worcestersaus.' Bij deze ingrediënten denk je waarschijnlijk niet meteen aan ijs als eindproduct. Toch lukte het Björn Cocu, van Intelligentia ICE, om er naar eigen zeggen 'heerlijk worstenbroodijs' van te maken.

Gisteren werd Björn benaderd door Omroep Brabant voor een speciale zomeractie over ijsjes: "Ik dacht dat ze me in de maling namen, maar van mij mochten ze langs komen zodat een speciale smaak konden maken", zegt Björn tegen Editie NL.

'Het was eigenlijk een grap'

De opdracht was, hoe kan het ook anders, om een typisch Brabants product te creëren. "Ik dacht even aan lokale aardbeien en kaneelstokken, maar toen riep ik ineens dat het worstenbroodjes moesten worden. Het was eigenlijk een grap, maar dat werd het uiteindelijk", zegt Björn.

Hoe het smaakt? "Het grootste compliment is dat mensen het echt naar koude worstenbroodjes vinden smaken. Niemand was negatief en iedereen vindt het ijs verrassend en spannend", zegt de maker. "We hebben er ook echte stukjes worstenbrood in gedaan, wat samen met het zoete ijs een goede combinatie is. Het ijs is eigenlijk een soort luxe mayonaise."

Puntpaprika-ijs en parmezaanse kaas-ijs

Het is niet voor het eerst dat Intelligentia ICE een niet voor de hand liggende ijssmaak bedenkt. Zo hebben ze al eens puntpaprika-ijs en parmezaanse kaas-ijs met asperge gemaakt. "We proberen altijd te verrassen en mensen op een andere manier naar ijs laten kijken."

Wie het worstenbroodijs wil proeven moet er snel bij zijn: "Het is een limited edition en op is op."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore