Gezin

Vader geeft dochter eerste borstvoeding: 'Ik voelde een hele sterke band'

04 juli 2018 09:37 Aangepast: 04 juli 2018 12:27
Beeld © Facebook | Maxamillian Kendall Neubauer

Behaarde borst, stoere tattoo, je ziet het goed: hier geeft een vader borstvoeding. De meeste kersverse vaders puffen tijdens de bevalling vooral mee of geven washandjes aan. Dit gold niet voor Amerikaanse Maxamillian. Hij legde na een zware bevalling zijn dochter meteen aan de mannenborst.

De Amerikaanse April en ​Maxamillian Neubauer hebben een nogal bijzondere bevalling achter de rug. April had tijdens de bevalling last van hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging. Toen dochter Rosalie werd geboren, werd moeder April meteen weggehaald om behandeld te worden.

ZIE OOK: Transgendermoeder geeft borstvoeding

Zonder dat de moeder haar dochter had vastgehouden, werd Rosalie in de armen van Maxamillian gedrukt. "De zuster kwam aangelopen met onze prachtige dochter. Ik ging met haar zitten en deed mijn shirt uit, voor een huid-op-huid moment", zegt de kersverse vader tegen BBC.

'Ik hou wel van een grapje'

Er was wel één klein probleem: kleine Rosalie moest gevoed worden. "De zuster zei dat we een vinger in haar mond moesten doen, om haar aan het idee te laten wennen", zegt Maxamillian.

De zuster vroeg aarzelend of de vader misschien wilde proberen om de baby aan zijn borst te leggen en haar te voeden. "Ik hou wel van een grapje en vind dat je alles een keer geprobeerd moet hebben. Dus, waarom niet?!"

Tekst gaat verder na post

'Nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen'

Een flesje gevuld met melk, werd via slangetje en een neptepel aan Maxamillians borst vastgemaakt. "Ik heb nog nooit borstvoeding gegeven en ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen. Ik ben de eerste die ons kind te eten heeft gegeven", zegt hij trots. 

Bescheiden zegt de vader dat hij simpelweg deed wat elke vader zou doen. "Ik voelde een sterke band met mijn kleine meisje. Ik hoop dat ze door mij gewend is geraakt aan de borstvoeding."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore