EditieNL

Stukje Antarctica in Utrecht: huis vol met pinguïns te koop

02 juli 2018 11:05 Aangepast: 02 juli 2018 11:34
Ook in de slaapkamer zijn de pinguins ruim vertegenwoordigd Beeld © Funda

Wie graag nog eens een reis naar de Zuidpool wil maken maar daar het geld niet voor heeft, kan ook een middagje naar de Stationsstraat in Utrecht. Op nummer 32 staat een huis te koop, waarvan de eigenaren een duidelijke voorliefde hebben voor de pinguïn.

Foto's van pinguïns aan de muur, pinguïnknuffels in de slaapkamer, pinguïnbeelden in de keuken en een pinguïnstellingkast in de gang: een 3-kamerappartement dat te koop staat in Utrecht staat vol met de zwart-witte zeevogels.

De stellingkast

Miniatuurvoorbeeld

Als je geïnteresseerd bent in de woning van ruim 100 vierkante meter, moet je dus wel goed door de verzameling heen kunnen kijken. Naast de beelden en knuffels zitten er namelijk ook pinguïns tegen de muren geplakt, is er een pinguïnspiegel, een pinguïnzeeppompje en hangt er een pinguïnmobiel aan het plafond.

"Overal waar je kijkt zie je de dieren staan", zegt Makelaar Martijn van Eyk tegen Editie NL. "De bewoners hadden al veel pinguïns weggehaald. Op de foto's zie je nog maar de helft van de totale verzameling." Het is hem inmiddels gelukt om de woning te verkopen. "Volgens mij zijn de nieuwe eigenaren geen pinguïnfans. De verzameling, inclusief wc-bril, gaat mee naar de nieuwe woning."     

De woonkamer

Miniatuurvoorbeeld

Steentjeshuis en Barbiehuis

Wie huizensites als Funda afstruint zal vaker bijzondere woningen tegenkomen. Zo staat er in Roosendaal een huis dat volledig bedekt is met kleine steentjes en waarvan de tuin is omgetoverd tot heuse jungle.

In Olst staat een huis waarvan de bewoners niet vies zijn van een likje roze op de muren. Bijna alles in en om de woning is knalroze. Als potentiële koper kun je dan maar beter een roze bril opzetten om door de smaak heen te kijken.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore