Ga naar de inhoud
EditieNL

Video: Kinderwagen loeiheet door doek

De temperatuur loopt met een doek op tot boven de 39 graden Beeld © Facebook

Met het warme weer is het verleidelijk om je kind in de kinderwagen koel te houden met een doek. Maar dit kan erg gevaarlijk zijn. Een video die enorm veel wordt gedeeld laat zien hoe heet een kinderwagen wordt als je hem met deze hitte afdekt met een doek.

In de video worden twee kinderwagens naast elkaar gezet. Eén zonder doek en één met. De temperatuur loopt bij de kinderwagen met doek op tot maar liefst 39.2 graden. 

ZIE OOK: Drie jonge kinderen in snikhete auto, politie tikt ruit in

Zweedse medici waarschuwen al langer voor het gebruik van een doek. Je beschermt je kind misschien wel tegen verbranding, maar het risico is dat je voor oververhitting zorgt. En dat binnen een half uur.

'Gebruik een parasolletje'

Ook Veiligheid NL waarschuwt voor het gebruiken van doeken bij kinderwagens. "De beste manier om je baby te beschermen tegen de zon is het gebruik van een parasolletje op de kinderwagen", vertelt Mieke Cotterink van Veiligheid NL.

Veiligheid NL raadt het gebruik van doeken trouwens niet helemaal af. Cotterink: "Zorg er alleen wel voor dat er voldoende frisse lucht in de wagen komt, sluit de kap nooit helemaal af, maar maak de doek bijvoorbeeld vast aan de duwstang zodat er nog genoeg ruimte open is."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: