Ga naar de inhoud
EditieNL

Auto bijna in brand door plastic flesje: 'Het werkte als een vergrootglas'

De auto (l) met de verschroeide kussens (r)

Je auto in brand door een plastic flesje. Het klinkt gek maar het kan in deze warme periode. In het Overijsselse Giethoorn bleef het gelukkig bij flink veel rook en wat schroeiplekken.

De politie Steenwijkerland deelt het opmerkelijke verhaal op Facebook. "Vanmiddag kon een autobrand worden voorkomen door een oplettende toerist in Giethoorn. De toerist zag rook in een geparkeerde auto ontstaan en waarschuwde direct omstanders die 1-1-2 belden."

ZIE OOK: ​Automobilisten, pas op met hitte: uitdroging heeft hetzelfde effect als dronkenschap


Miniatuurvoorbeeld

De verbrande kussens uit de auto

Fles als vergrootglas

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was het voertuig gevuld met rook. "De oorzaak bleek opvallend een lege fles in de kofferbak van dit voertuig heeft waarschijnlijk als vergrootglas gewerkt en daarbij een aantal stoelkussens verhit die in de kofferbak lagen", schrijft de politie.

Toen de brandweer arriveerde, schroeiden de kussens al en vlogen ze bijna in brand. "De brandweer heeft een ruitje ingetikt en kon een daadwerkelijke autobrand voorkomen. Dus een dagje weg met dit mooie weer is leuk maar zorg dat je geen spullen in de hete zon laat liggen welke de werking van een vergrootglas kunnen hebben."

Miniatuurvoorbeeld

'Nooit geweten dat het zo snel zou gaan'

Eigenaresse van de auto, Nienke Sloterwijk is enorm blij met de alerte reactie van de brandweer. Ze schrijft op de Facebookpagina van de politie: "Onwijs bedankt voor de snelle actie politie en brandweer maar ook omstanders die zo snel hebben gereageerd! Nooit geweten dat dit zo snel kon gebeuren! #leermoment!"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: