Van Vingertouw BV

Het 'magische vingertouw' in een modern jasje: Ztringz zijn razend populair

26 juni 2018 16:30 Aangepast: 27 juni 2018 10:22
Deze kinderen in Baarn lijken niet meer zonder de Ztringz te kunnen Beeld © Editie NL

De Furby uit de jaren '90 kwam terug in 2013, het ouderwetse punniken maakte een comeback als loombandjes en ook de populaire Tamagotchi werd opnieuw geïntroduceerd. Aan dit lijstje kunnen we nu de Ztringz toevoegen: de kleurrijke touwen zijn terug onder een hippe naam, met een nieuwe reclame en in een modernere verpakking.

Kop en schotel, een parachute, de Eiffeltoren... Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met Ztringz. Het regenboogtouw is terug van weggeweest en lijkt de nieuwste rage op het schoolplein te worden.

ZIE OOK: Squishies niet aan te slepen: 'Dit is de speelgoedtrend van 2018'

Het idee van de Ztringz is gebaseerd op het 'magische vingertouw' van vroeger. "We hebben videobeelden teruggekeken en het leek ons een goed idee om een remake van het touw te maken", zegt bedenker Michael Brandt tegen Editie NL. 

Figuurtjes en kleurtjes

Het speelgoed is pas een paar weken op de markt en verkoopt ontzettend goed. Dat merken ze ook op de Nieuwe Baarnsche School, waar alle leerlingen de Ztringz inmiddels hebben ontdekt:​ "Je kunt er veel trucjes mee doen en allerlei figuurtjes maken. Je kunt het ook gezellig samen doen en de kleurtjes maken het ook heel leuk", zegt een jonge fan tegen Editie NL.

En dat is precies waarom het speelgoed een succes is, denkt trendwatcher Lieke Lamb: "Naast dat het goedkoop moet zijn, moet je het speelgoed mee kunnen nemen, je moet het met anderen kunnen spelen en je moet er iets van kunnen maken."  

Social media

Toch hangt het tegenwoordig van meer dingen af of speelgoed daadwerkelijk aanslaat: "Social media zijn super belangrijk. Of iets echt een rage wordt is afhankelijk van influencers. Als zij het speelgoed oppikken, wordt het vaak een succes", zegt Lamb tegen Editie NL.

Volgens de trendwatcher wordt er vlak voor de zomer altijd veel nieuw speelgoed geïntroduceerd, waarmee kinderen in de vakantie aan de slag kunnen gaan. "Wat ik wel vaak zie is dat de meeste rages de herfst niet overleven. Dan wordt het weer kouder en zitten kinderen liever binnen achter de iPad.

Kinderen van de Nieuwe Baarnsche School leggen uit hoe je een parachute, kop en schotel en de Jakobsladder maakt:

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore