EditieNL

Te koop: Utrechts stalen huis op 13 m2 voor 775.000 euro

26 juni 2018 09:45 Aangepast: 26 juni 2018 23:20
Het stalen huis op 13 vierkante meter Beeld © Funda

Een stalen huis met een perceeloppervlakte op 13 m2 maar wél zeven verdiepingen in de Utrechtse binnenstad: nu te koop voor 'slechts' 775.000 euro. "De prijs is wel wat aan de hoge kant."

Op een kavel van drie bij vijf meter staat dit, volgens Funda, 'monument van de toekomst'. Een stalen huis met vijf woonlagen en twee werfkelders op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en de Drift, midden in de Utrechtse binnenstad.

Miniatuurvoorbeeld

De woonkamer bevindt zich in een van de werfkelders 

Woontoren van staal en glas

Ooit stond op deze plek een klein woonhuisje dat in 1940 werd afgebroken. Na meer dan 60 jaar nam architect Hans Sluijmer het toen braakliggende terrein onder handen en bouwde er een smalle woontoren van in totaal 123 vierkante meter van glas en staal. Volgens verkoopmakelaar Corine IJzerman is de verkoopprijs 'wat aan de hoge kant'. "Maar het is het dubbel en dwars waard," aldus IJzerman tegen De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld

Naast staal bestaat het huis uit veel glas 

Wat heb je dan voor bijna 8 ton? Een van de opvallendste en smalste panden van Utrecht met twee badkamers, twee keukens en drie WC's. En een dakterras met uitzicht op de Dom. Wie biedt?

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`