Ga naar de inhoud
EditieNL

'Lisa' doet valse bommeldingen in Breda: wie herkent haar stem?

Station Breda werd ontruimd na de bommelding op 15 mei Beeld © ANP Foto

Een jonge vrouw die zich voorstelt als 'Lisa' heeft op 15 mei twee keer 112 gebeld en een valse melding gedaan van bommen op het station van Breda. De politie wil weten wie deze 'Lisa' is en heeft daarom het telefoongesprek online gezet.

Dinsdagavond 15 mei belt 'Lisa van Beek' 112. ''Ik ben echt bang. U komt komen. Ik weet niet wat er in die tas zit maar het maakt echt een raar geluid. Het piept de hele tijd.'' 'Lisa' vertelt in lichte paniek dat ze een klap heeft gekregen van een man, die een tas bij haar heeft neergezet en vervolgens is weggerend. De politie neemt de melding serieus en besluit het hele stationsgebied te ontruimen en de hulpdiensten erop af te sturen.

Weer vals alarm

Diezelfde avond belt 'Lisa' weer. De medewerkers van de meldkamer herkennen haar stem, zegt de politie in Bureau Brabant van Omroep Brabant. Toch nemen ze ook deze melding waarin de jonge vrouw waarschuwt voor een ‘bom die om tien uur afgaat op het station van Breda’. Ook zou er volgens haar in een wijk in Breda een bom liggen. Ook dit blijkt vals alarm. Speciaal getrainde explosievenhonden kunnen niets vinden.

Op Eerste Pinksterdag, een paar dagen later, belt dezelfde stem weer. Alleen stelt ze zich nu voor met de naam ‘Soeraja Bouzanbou’. Dit keer zou haar broer Hasan een aanslag plannen op Dancetour, een festival in Breda waar 20 duizend bezoekers worden verwacht. Dit keer komt de politie er sneller achter dat het ook nu weer om een valse melding gaat.

Wie herkent de stem?

De politie Zeeland West-Brabant wil nu weten: wie herkent de stem van Lisa/Soeraja? Volgens de politie belde de vrouw zeer waarschijnlijk van uit het centrum van Breda. Zij gebruikte daarbij twee verschillende telefoons, een Alcatel Onetouch 10.35 X en een Samsung SGH-X200, met twee keer andere prepaid-kaarten. De ene keer met een simkaart van Lebara en de andere keer een van Lyca.

Bekijk de video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: