EditieNL

Dj confronteert man met seksuele berichten: 'Jij klinkt gewoon als een viespeuk'

18 juni 2018 16:00 Aangepast: 18 juni 2018 16:15
Vera Siemons hier in gesprek met luisteraar 'Peter' Beeld © Facebook | Vera Siemons

Het is half 3 's nachts, een vrouw zit voor een webcam en er worden seksueel getinte berichten naar haar gestuurd. Dit soort uitzendingen bestaan op tv en op het internet, maar in dit geval gaat het om een show van radiozender 3FM. Dj Vera Siemons besluit de man die de berichten stuurt op te bellen.

​Als radio-dj Vera Siemons donderdagnacht een uitzending aan het presenteren is, krijgt ze seksueel getinte berichten van een luisteraar. In plaats van de appjes te negeren, besluit ze de man live in de uitzending op te bellen: "Jij klinkt gewoon als een viespeuk."

Siemons vraagt de man, die Peter heet, of hij zelf kan toe lichten wat hij haar allemaal gevraagd heeft. "Ja, ik heb wat stoute mailtjes gestuurd. Ik was iets stiekems aan het doen", antwoordt de man.

'Knappe wijven laat die tong zien'

​In zijn berichtjes schrijft Peter dat hij aan het rukken is en vraagt hij aan de dj of ze haar tong uit wil steken. "Dan kan ik het opnemen, knappe wijven laat die tong zien", leest Siemons voor.  

Peter zegt dat hij de appjes niet verkeerd bedoelde en dat het als geintje bedoeld was, maar uit het chatgesprek blijkt dat het niet de eerste keer is: "Zodra er een vrouw aan het presenteren is, vind jij het nodig om seksuele berichten te sturen", zegt Siemons.

Bekijk het fragment hier:

'Het was niet ongepast bedoeld'

De dj zegt dat ze het nummer van Peter niet met alle luisteraars zal delen, mits "je belooft dat je het nooit meer in je hoofd haalt om zulke vieze shit te sturen naar mensen die daar niet om vragen."

Peter belooft dat hij het niet meer zal doen, maar is tegelijkertijd ook kritisch op de dj: "Op deze manier voel ik mij ook niet serieus genomen. Je krijgt genoeg over je heen, dat moet je niet allemaal letterlijk nemen. Het was niet ongepast bedoeld", benadrukt de man.

'Vies en ranzig dat dit soort mensen bestaan'

Als Peter aangeeft dat je als dj met dit soort berichtjes om moet kunnen gaan, besluit Siemons er nog wat andere berichten bij de pakken: "Lieke, ik heb een geile bui vandaag. Ik ben aan het rukken. Zo veel mogelijk sperma uit mijn ballen aan het krijgen. Wat een bloedmooie meid", leest ze voor.

Als de twee het gesprek hebben afgesloten richt de dj zich tot de luisteraar: "Ik vind het echt waanzinnig stuitend, vies en ranzig dat dit soort mensen bestaan. Ik hoop ook heel erg dat Peter geen kinderen heeft, jonge nichtjes die misschien later ook bij de radio willen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore