EditieNL

Video: 'Domste toerist ooit' aait leeuw tijdens safari

18 juni 2018 09:26 Aangepast: 18 juni 2018 09:43
Beeld © YouTube | Wildlife Sightings

Dat je tijdens een safari met wilde dieren veilig in de auto moet blijven, lijkt een logisch advies. Toch besloot een toerist in Tanzania afgelopen week een leeuw te aaien. Het safaripark heeft een video van het incident op YouTube gezet, om andere toeristen te waarschuwen.

Tijdens een safari in het Serengeti gebied, in Tanzania, staan toeristen met hun auto stil terwijl een groep leeuwen vlakbij de auto ligt. Op de beelden is te zien hoe één van hen probeert een volwassen leeuw te aaien. Al snel komt de man erachter dat dat niet zo'n goed idee was.

ZIE OOK: 'Gezin ontsnapt aan jachtluipaarden in Beekse Bergen'

Leeuwen die op de uitgestrekte, open vlakte van Tanzania leven gebruiken de schaduw van voertuigen vaak om af te koelen. "Dit betekent niet dat ze mensen vertrouwen, ze vertrouwen alleen het voertuig", schrijft een medewerker van Wildlife Sightings, die de video op het internet plaatste.

'Jagers, strijders en moordenaars'

De medewerker noemt de toerist "ongelooflijk dom en onwetend". Op de beelden is goed te zien hoe de toeristen schrikken van het brullen van de leeuw en snel proberen om het raam dicht te doen.

In een paar dagen tijd is de video meer dan een half miljoen keer bekeken. Veel mensen reageren boos op de actie van de toerist: "Als het park een IQ-test zou afnemen bij de bezoekers, zouden er veel minder mensen komen", schrijft iemand. Een ander herinnert de toerist eraan dat leeuwen "jagers, strijders en mogelijk moordenaars" zijn.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore