EditieNL

Bobbejaanland zet weegschalen bij vier waterattracties

14 juni 2018 16:04 Aangepast: 14 juni 2018 16:25
De Bootvaart in Bobbejaanland. Beeld © Bobbejaanland

Bij verschillende attracties in het Vlaamse pretpark Bobbejaanland staat nu een weegschaal. Als pretparkmedewerkers twijfelen of bezoekers zwaarder zijn dan de voorgeschreven limiet, kunnen ze het op die manier controleren.

Looopings, een website over attractieparken in Nederland en Belgie, heeft verhaal gehaald bij Bobbejaanland. "Het is een nieuwe veiligheidsmaatregel opgelegd vanuit het hoofdkantoor in Madrid", zegt een woordvoerder van Bobbejaanland tegen de site. 

Risico-analyses

Dat hoofdkantoor is van Parques Reunidos, een parkengroep waar Bobbejaanland onderdeel van is. Ook Attractiepark Slagharen en Movie Park Germany vallen onder hun paraplu. De woordvoerder van Bobbejaanland ligt toe: "Op het hoofdkantoor worden voortdurend risico-analyses uitgevoerd om de veiligheid van attracties nog verder te verbeteren. De groep stelt dat we bij attracties met een duidelijk gewichtslimiet onze gasten bij twijfel te allen tijde moeten kunnen wegen."

Bij vier waterattracties staan nu weegschalen: wildwaterbaan El Rio, overdekte waterbaan Indiana River, de Bootvaart en boomstamattractie Wildwaterbaan (foto onder). Op de site van het pretpark en bij de attracties zelf staat nog niet vermeld waarom de weegschalen er staan. 

Miniatuurvoorbeeld

Tegen Loopings zegt Bobbejaanland dat dit een test is en dat er wordt gekeken naar professionelere toepassingen. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:
Nieuw Sesamstraat-pretpark speciaal voor kinderen met autisme

 

`