EditieNL

Conducteur Erwin speelt Pearl Jam in de trein: 'Deze man snapt 't'

14 juni 2018 13:30 Aangepast: 14 juni 2018 14:12
Eddie Vedder, zanger van Pearl Jam. Beeld © ANP

Liefhebbers van Pearl Jam konden de afgelopen dagen niet alleen in de Ziggo Dome van hun favoriete band genieten. Conducteur Erwin Simons gaf concertgangers alvast een voorproefje in de trein. Het filmpje van zijn actie ging viral op Twitter.

Cindy was onderweg naar het Pearl Jam-concert en filmde het gebeuren. "Deze conducteur snap 't," schrijft ze op Twitter. Haar filmpje is inmiddels bijna 30.000 keer bekeken op Twitter.

'Heel veel plezier'

In het filmpje speelt conducteur Erwin een stukje van liedje Just Breathe van Pearl Jam door de speakers in de trein. Daarna zegt hij in de intercom: "Voor de liefhebbers die naar Pearl Jam gaan straks: heel veel plezier. We hadden ook voor (het nummer) Jeremy kunnen kiezen maar dat is voor sommige reizigers in deze trein iets te heftig."

tekst gaat verder onder de tweet

Verrast door reacties

Erwin is verrast door de aandacht voor zijn filmpje: "Het ging zo hard met het aantal views, dat ik het op een gegeven moment niet meer zo heb bijgehouden."

De aanleiding voor zijn muzikale grapje was heel simpel. "Ik was de hele trein aan het controleren en kwam er al snel achter dat heel veel reizigers onderweg waren naar het concert van Pearl Jam. Toen we vlakbij het station kwamen heb ik gewoon wat opgezocht."

'Kondig vaker plaatjes aan' 

De conducteur is zelf geen fan van Pearl Jam. "Ik heb een paar programma's op de lokale radio en draai daar vooral jaren '50 muziek. Maar muziek aankondigen doe ik vaker."

Erwin is nog steeds blij met zijn eigen actie. "De NS vindt het ook prima. Je maakt de reis op deze manier wat gezelliger voor die mensen."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`