EditieNL

Wildvreemden geven gehandicapte Patrick een nieuwe driewieler

13 juni 2018 13:45 Aangepast: 13 juni 2018 13:45
Patrick op zijn nieuwe fiets. Beeld © Angelique Kale

Een paar weken geleden werd de driewieler van de gehandicapte Patrick gestolen in Kampen. Zijn zus Angelique deed een oproep: help mee zoeken. De fiets is niet gevonden, maar Patrick kan wel weer fietsen. Wildvreemden regelden een nieuwe voor hem.

"Ik ben helemaal overdonderd", vertelt Angelique Kale aan EditieNL. "Het is zo leuk. Patrick gaat steeds op de fiets zitten, als hij de kans krijgt." 

ZIE OOK: Driewieler van gehandicapte Patrick gestolen: 'Hij is er erg door ontdaan'

Toen ze de oproep plaatste, had ze niet verwacht dat mensen fietsen zouden aanbieden. "Ik hield het eerst ook af. Kwajongens hadden 'm waarschijnlijk gepakt, stukje gefietst en toen de fiets gedumpt. Dat dacht ik. Dus we zouden hem nog wel vinden." Angelique wilde dat mensen om zich heen zouden kijken en mee gingen zoeken. 

Lief

Toen weldoener Michelle Meijer uiteindelijk aanklopte bij Angelique, met een sponsor en een fietsenhandelaar die meewerkten, zei de zus van Patrick: "'Nee joh, ik hoef die niet'. Ik voelde me bezwaard." Michelle trok zich daar niets van aan. "Ze zei: ik heb jouw toestemming niet nodig. En ging door met het plan", vertelt Angelique. "Zo lief, ze komt niet eens uit Kampen, maar uit Hengelo."

Michelle vond Eddy van Heel van Prescan, een bevriende ondernemer bereid de fiets te financieren, en fietsenwinkeleigenaar Michel van Dijk bood aan de fiets gereed te maken voor gebruik. Donderdag werd de fiets aan Patrick overhandigd. 

Miniatuurvoorbeeld

V.l.n.r. Michel van Dijk, Eddy van Heel, Patrick en Michelle Meijer.

Deur open = naar de fiets

Hoewel Patrick niet met zoveel woorden kan zeggen dat hij er blij mee is, hij is 47, maar verstandelijk beperkt tot een baby van 8 maanden tot een jaar oud, denkt Angelique wel dat hij er gelukkig mee is. "Zogauw de deur openstaat, gaat-ie erop zitten. Als hij mij ziet, zegt-ie 'fiets'."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:
Trotse vader laat dochter in helikopter naar eindfeest brengen

`