Ga naar de inhoud
EditieNL

Alles kan in Japan: transparante cola

In Japan komt in juni een transparante cola op de markt Beeld © Coca-Cola

Waar op de wereld je ook bent, overal kun je het bekende zwarte drankje cola krijgen. In Japan zijn ze een beetje uitgekeken op dat zwart. Daar komt volgende week een doorzichtige cola op de markt.

Het transparante drankje met de toepasselijke naam Coca-Cola Clear bevat geen calorieën en smaakt een beetje naar citroen. Voorlopig komt het in Nederland nog niet op de markt.

ZIE OOK: Coca-Cola introduceert voor het eerst een alcoholhoudend drankje

"De Japanse consument is niet zo merkvast, dus onze Japanse collega's moeten heel veel nieuwe producten op de markt brengen om de consument vast te houden," zegt een woordvoerder tegen Editie NL. "Zo kwam in Japan een paar weken geleden ook het eerste alcoholhoudende drankje uit van Coca-Cola."

Miniatuurvoorbeeld

Of het drankje ooit naar Nederland komt valt nog niet te zeggen. "Dit jaar introduceren wij 21 nieuwe drankjes, allemaal non-alcoholisch en met minder of geen suiker. Coca-Cola Clear zal echter voor nu alleen in Japan worden geintroduceerd."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Dit is een artikel van