EditieNL

Amsterdammer opgeschrikt door slang in de douche

31 mei 2018 15:15 Aangepast: 01 juni 2018 04:32
Het dier is inmiddels naar een reptielenopvang gebracht Beeld © Dierenambulance Amsterdam

Wil je net onder de douche stappen, ligt er een vreemde Amerikaan op de grond. In dit geval gaat het niet om een man, maar om een wurgslang uit de VS. Het reptiel werd gevonden in een badkamer in Amsterdam.

​Bewoners in Amsterdam-Zuid werden afgelopen week opgeschrikt door de stierslang, zoals de soort heet, toen ze het douchegordijn opzij trokken. Na een foto van het reptiel te hebben gemaakt, belde één van hen de dierenambulance.

Toen die bij het huis aankwam, had de slang zich verstopt. Na een tijdje zoeken trof het ambulancepersoneel de slang aan in het trappenhuis van de woning en nam hem mee. Inmiddels is het beest overgebracht naar Reptielenopvang Zwanenburg, waar hij wordt verzorgd.

Tekst gaat verder na post

'Eerder bang dan gevaarlijk'

Anders dan zijn naam doet vermoeden, is de stierslang niet gevaarlijk voor mensen. "Ze eten vooral ratten en muizen. Het is een wurgslang en om zich te verdedigen stoot hij met zijn kop naar je toe. Op die manier probeert hij indruk te maken, maar hij is eerder bang dan gevaarlijk", zegt een verzorger van de opvang tegen Editie NL.

Stierslangen komen in het wild voor in de Verenigde Staten en worden al een tijdje niet meer geimporteerd naar Nederland. Vanmiddag beldde de eigenaar van het beest naar de opvang. "Hij klonk heel blij dat de slang terecht was en komt hem morgen ophalen. De man was zijn huisdier blijkbaar al maanden kwijt."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore