EditieNL

Politiehond omgekomen na inzet bij arrestatie: 'Bedankt voor alles'

31 mei 2018 10:35 Aangepast: 31 mei 2018 13:02
Beeld © @politie_glenn

'Deze held heeft gisteren het hoogste offer gebracht tijdens een aanhouding in Schiedam', schrijft de politie Rotterdam vandaag op Twitter. De politiehond waar het over gaat, raakte gisteren gewond bij een arrestatie in Schiedam.

Gistermiddag ging een politie-eenheid af op een melding dat een man op zijn balkon met een bijl stond te zwaaien en 'Allahu Akbar' riep. Ondanks herhaaldelijke pogingen lukte het niet de man tot rust te bedaren. 

Triest nieuws

Agenten gingen daarop met de politiehond de woning van de 26-jarige Syrische man in, die de politie en de hond aanviel. Een agent schrijft op zijn Instagramaccount: "De hond raakte zwaargewond bij het beschermen van zijn collega's. Later kwam het trieste nieuws dat deze zware verwondingen hem fataal zijn geworden. R.I.P. Sterkte voor de collega die zijn maatje verloor." Over de verdere toedracht wil de politie geen uitspraken doen, omdat het onderzoek nog loopt. 

Wel is duidelijk dat de verdachte een bekende van de politie is. "Dit is echter een escalatie die we niet hebben zien aankomen. We gaan de komende tijd in de volle breedte onderzoek doen naar het gebeurde", zegt de politie tegen Hart van Nederland. Volgens de Schiedamse burgemeester Cor Lamers had de man vermoedelijk een psychose.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`