EditieNL

Hond zat met hitte te lang in bestelbus en is nu dood

30 mei 2018 13:57 Aangepast: 31 mei 2018 13:02
Deze hond overleefde de hitte in de bestelbus niet. Beeld © Politie Segbroek

De dood van een hond in Den Haag laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk het is om met dit weer een dier in de auto achter te laten. Ondanks kordaat optreden van de politie en dierenambulance kwam de hulp voor deze hond te laat.

Gisteren kreeg de politie een melding van een oververhitte hond. Waarschijnlijk had het dier te lang in een bestelbus gezeten. "De hond is direct naar een dierenarts gebracht door de dierenambulance", schrijft de politie op Facebook.

Vandaag plaatste de politie een update dat een dierenarts de hond heeft laten inslapen. "Er waren te veel complicaties ontstaan. Rust zacht lieve viervoeter."

De politie heeft een verdachte aangehouden. "De verdachte betreft niet de eigenaar. De zorg was overgedragen aan een derde", laat de politie weten.

De temperatuur in de auto loopt snel op 

Gisteren waarschuwde de Dierenbescherming nog om nóóit een hond in de auto achter te laten met dit weer. Zelfs niet als de airco aanstaat. "Het blijft techniek", zei Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming tegen Editie NL. "Je denkt misschien dat je hond veilig is en daarom neem je extra lang de tijd om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Maar als de airco uitvalt is je auto met dit weer binnen een half uur al 45 graden."

Miniatuurvoorbeeld

Zie je zelf een hond opgesloten in een auto? Lees dan op de site van de Dierenbescherming wat je moet doen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore