EditieNL

Bizar: kat Pip in korte tijd twee keer beschoten met luchtbuks

28 mei 2018 16:11 Aangepast: 28 mei 2018 16:57
De foto van twee weken geleden (L) en de meest recente (R) Beeld © Wijkplatform De Burgt

Een bizar bericht uit Barneveld: voor de tweede keer in korte tijd is een 2-jarige kater met een luchtbuks beschoten. Beide keren werd kat Pip in het hoofd geraakt. Van de dader ontbreekt elk spoor.

"De melding is doorgezet naar de wijkagent", schrijft de woedend lid van de buurtvereniging op Facebook. Ze kregen van een bewoner twee foto's binnen. Twee weken na elkaar waren ze gemaakt, en op allebei de foto's was kater Pip net geraakt met een luchtdrukpistool. 

'Dit wordt niet getolereerd' 

Over de toedracht is nog weinig duidelijk, maar ze weten wel dat het een stuk erger had kunnen aflopen voor de kater. "Ze zijn ermee naar de dierenarts geweest, en die zei wel dat van veraf was geschoten. Anders was deze poes er misschien niet meer geweest."

De buurtvereniging hoopt dat de dader zo snel mogelijk gepakt wordt, en zegt dat mensen die iets gezien hebben contact kunnen opnemen met de wijkagent. "Dit wordt zeker niet getolereerd. Het gaat nergens over en we hopen dat dit ook stopt." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore