EditieNL

Gestolen fiets gehandicapte Teun (8) teruggevonden

22 mei 2018 16:30 Aangepast: 23 mei 2018 10:04
Beeld © Privéfoto / Politie Stichtse Vecht

De elektrische fiets van teun is terecht! Afgelopen weekend werd de fiets gestolen, maar vanmiddag is hij vlakbij een politiebureau teruggevonden. Een grote opluchting voor Teun en zijn moeder, want het jongetje is door de ziekte van Duchenne gebonden aan zijn fietsje.

"Dank allen voor delen!! Hartverwarmend al jullie reacties!", schrijft Teuns moeder Floor op Facebook. Haar bericht over de diefstal werd in korte tijd meer dan 30.000 keer gedeeld. "Hoe blij kan je mannetje met zijn spierziekte zijn met zo’n fiets en hoe treurig is het dat zijn vrijheid nu is afgenomen", schreef ze eerder. 

ZIE OOK: Massale hulp voor gehandicapte Teun (8) wiens elektrische fietsje werd gestolen

De achtjarige Teun kan door de ziekte van Duchenne zelf niet goed fietsen, maar met zijn speciale elektrische fiets lukte dat wel. Op facebook reageerden veel mensen dan ook vol ongeloof dat iemand het vervoersmiddel van het jongetje mee had genomen.

Tekst gaat verder na post 

Via crowdfunding werd ruim drieduizend euro opgehaald en een Utrechtse fietsenwinkel zei toe een fietsje voor de inkoopprijs te willen sponsoren. Dat alles is nu niet meer nodig; de fiets van Teun werd vlakbij een politiebureau in Utrecht gevonden. 

​​Het geld dat overblijft van de actie gaat naar het Duchenne Parent Project. "Het enige dat we nu nog moeten kopen is een slot", lacht Floor. "Maar dat kost gelukkig geen duizenden euros." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`