EditieNL

Na jaren nieuwe single Backstreet Boys en daar is megafan Janine super blij mee

17 mei 2018 16:20 Aangepast: 17 mei 2018 16:28
Beeld © Janine Hornix

De titels 'I Want It That Way', 'As Long as You Love Me' en 'Everybody' klinken menigeen waarschijnlijk bekend in de oren. Dit jaar bestaan de Backstreet Boys 25 jaar. Om dat te vieren, hebben ze een nieuwe single uitgebracht. Iemand die daar ongelooflijk blij mee is, is superfan Janine Hornix (38) uit Weerd.

Vijf jaar moesten fans erop wachten, maar gisteren was het dan eindelijk zover: de Backstreet Boys hebben een nieuwe single uitgebracht. 'Don't Go Breaking My Heart', zoals het nummer heet, betekent de comeback van de populaire groep.

ZIE OOK: Backstreet Boys komen met nieuwe single

Toch voelt dat voor Janine Hornix helemaal niet zo. Volgens haar zijn 'de jongens' nooit weggeweest. "Veel radiostations draaiden de muziek niet meer, maar een comeback is het zeker niet", zegt Janine tegen Editie NL.

Luister de nieuwe single hier:

'Ze worden steeds knapper'

Op Twitter schrijft de groep: 'Als je ons 25 jaar geleden had verteld dat we nu nog steeds muziek zouden maken, hadden we je nooit geloofd.' Volgens Janine zijn ze in al die jaren alleen maar beter geworden. "Ik vind het een geweldige clip. Ze zien er nog even gelikt uit als vroeger en ik vind ze stiekem met de jaren steeds knapper worden. Ze drogen goed op."

En zij kan het weten, want de afgelopen twintig jaar was ze bij meer dan 30 concerten in binnen- en buitenland en ging ze naar vele 'meet and greets'.

Tekst gaat verder na foto
Miniatuurvoorbeeld

'Ik kan over niks anders praten'

"De muziek, de jongens, het hele plaatje is prachtig. De Backstreet Boys zijn alles voor mij", zegt Janine. Haar liefde voor de boyband begon twintig jaar geleden. "Ik was 16 jaar en, net als bijna iedereen, helemaal verliefd op Nick. Toen ze minder gingen optreden ebde de liefde een beetje weg, maar die kwam terug toen ze in 2005 weer gingen toeren. Ik was in één klap weer verkocht."

Janine geeft toe dat ze inmiddels niet meer zo verliefd is als vroeger, maar fan is ze nog altijd. "Zeker als er een tournee is, dan leef ik echt in een Backstreet-bubbel. Ik kan dan een paar weken over niks anders praten. Ook heeft ze haar liefde vereeuwigd met twee tatoeages: "Op mijn rug staat 'Never gone, never far. In my heart is where you are'. Die songtekst heb ik laten zetten voor mijn vader. Op mijn arm hebben ik en een Backstreet Boy-vriend 'unbreakable' laten zetten."   

'Het was een droom die uitkwam' 
Miniatuurvoorbeeld

Janine's mooiste herinnering komt uit 2012. "Ik was bij een concert en ik wist van tevoren dat ze meisjes uit het publiek zouden halen voor een serenade. Dus ik had een bord gemaakt en daarop geschreven dat ik niet naar huis zou gaan voordat ik een serenade had gekregen." Je voelt hem aankomen, Janine werd uitgekozen. "Het was een droom die uitkwam." 

En nog steeds volgt de vrouw de groep op de voet. Onlangs was ze op een heuse 'Backstreet Boys Cruise'. "Dat is altijd één groot feest. Een schip met 2000 uitzinnige fans, en de jongens zelf zijn er natuurlijk ook bij. Nick herkende mij direct."

Nieuwe tour

Bij een nieuwe single, hoort natuurlijk ook een nieuwe tour. "Ik ga er zeker naar toe! Ik heb al zoveel geld aan de jongens uitgegeven, dit kan er zeker nog wel bij. Eens een fan, altijd een fan." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`