EditieNL

Pas op: spijkerbroek met gaten heel verraderlijk in de zon

17 mei 2018 14:28 Aangepast: 18 mei 2018 14:20
Veel vrouwen deelden foto's van hun verbrande benen Beeld © Reddit/Twitter

De laatste tijd begint de zon weer te schijnen, en er komt ook een prachtig pinksterweekend aan. Heerlijk natuurlijk, maar je moet ook opletten dat je niet verbrandt. Zeker mensen met gaten in hun spijkerbroek hebben dat de afgelopen tijd gemerkt.

Gescheurde spijkerbroeken zijn de laatste jaren helemaal hip, maar nu de zomer eraan komt moet je extra opletten. Op het internet zijn de laatste tijd veel foto's te vinden van (vooral) vrouwen die die harde les hebben moeten leren. 

Tekst loopt door na de foto's

Goed smeren

Vooral de lentezon kan erg veradelijk zijn, waarschuwde KWF al eerder. Binnen 20 minuten kun je verbanden, ook al lijkt het soms maar een flauw zonnetje. Je moet je daarom goed insmeren. En als je een gescheurde broek aan hebt moet je natuurlijk alle zichtbare huid ook insmeren.

Maar als je goed oplet, dan kun je volgens weerman Dennis Wilt ook gewoon van de zon genieten. "De zon is ook goed voor je, het zorgt voor de aanmaak van vitamine D", zegt Wilt. "Maak bijvoorbeeld een lunchwandeling. Maar ga niet uren in de zon zitten, en bescherm je huid."

Tips om veilig van de zon te genieten

  • Smeer jezelf en je kinderen een half uur voordat je gaat zonnen in met minimaal factor 30. Smeer iedere twee uur opnieuw.
  • Bescherm de huid met kleding. Bijvoorbeeld een shirt met mouwen en een petje. Je ogen kun je beschermen met een goede zonnebril die UV-straling tegenhoudt.
  • Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het sterkst. Zoek de schaduw op tijdens deze uren.

Bron: KWF Kankerbestrijding

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore