EditieNL

Hondenbed met beschermingsfactor 50: heeft een hond dat nodig?

16 mei 2018 15:55 Aangepast: 16 mei 2018 15:56
Het hondenbed met factor 50 van de Lidl Beeld © Lidl

Als de mussen van het dak vallen moet ook Bello een koel plekje zoeken. Supermarkt Lidl heeft daar wat op bedacht en komt met een hondenligbed met tent erboven. Is dat nodig?

Lidl plaatste de advertentie van het hondenligbed op Facebook en in korte tijd was het duizenden keren gedeeld en geliket. Hondenliefhebbend Nederland is enthousiast over het bedje dat niet alleen comfortabel ligt maar de hond ook beschermt tegen de zon met factor 50.

Is dat nodig? 

"​Ik heb zelf een kortharige hond die oorspronkelijk uit een warm gebied komt en die kan wel wat warmte hebben" zegt Suzanne Welling, van de Martin Gaus Hondenschool Lelystad. "Maar honden met meer haar hebben echt verkoeling nodig. Je hebt daar speciale koelmatten voor."

Als er een windje staat kunnen de meeste honden in de schaduw de warmte doorstaan. "Je moet alleen niet te veel van de hond vragen op zo'n moment." Als het windstil is, hebben ze meer verkoeling nodig. "Maar dan is een pierenbadje ook goed." Honden met weinig haar moeten extra oppassen in de zon. "Naakthonden kunnen verbranden, bij normale honden gebeurt dat minder snel."

Het bedje is inmiddels uitverkocht.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

`