EditieNL

Micha vindt man die babyspullen voor hem betaalde: 'Fantastisch dat het is gelukt!'

15 mei 2018 12:15 Aangepast: 15 mei 2018 13:35
Micha en zoon Joe (links) en Ajay met zijn gezin (rechts) Beeld © Facebook

Hij had de hoop bijna opgegeven, maar het is Micha Privé gelukt: hij is in contact gekomen met Ajay Mangal, de gulle gever die vorige week zijn babyspulletjes betaalde. De mannen hebben zeker een half uur met elkaar gebeld, en de bijzondere ervaring uitgebreid besproken.

Een week geleden stond Micha in de Prénatal om babyspulletjes voor zijn zeven weken oude zoon Joe te kopen. Maar in de rij kwam hij erachter dat hij te weinig geld bij zich had. Dus besloot de man achter hem, inmiddels bekend als Ajay, de spullen te betalen.

ZIE OOK: Micha zoekt man die babyspullen voor hem betaalde: 'Ik wil iets voor hem terugdoen'

Micha zette zijn verhaal op Facebook en het bericht ging al snel viral. Afgelopen zaterdag kwamen de twee met elkaar in contact. "Ik ben er super blij mee. We hebben wel een half uur aan de lijn gehangen en gaan zeker een keer afspreken", zegt Micha tegen Editie NL.  

Tekst gaat verder na Facebookbericht

'Ik kon het niet geloven'

"Ik ben heel blij dat er zoveel aandacht voor is geweest en dat zoveel mensen mijn bericht hebben gedeeld", zegt Micha. "Zoveel positiviteit in een paar dagen zorgt er echt voor dat je vervelende dingen vergeet."  

Hoewel de kersverse vader er een week lang mee bezig is geweest, wist Ajay Mangal niks van de oproep. "Ik had een bericht over de ontmoeting op Instagram gezegd. Een vriendin van wees mij op de boodschap van Micha. Ik kon eerst niet geloven dat het om mij ging", zegt Ajay tegen Editie NL. "Er zijn 17 miljoen mensen in Nederland, het kon net zo goed om iemand anders gaan."  

'Het was een klein gebaar'

Toch kan Ajay zich het moment in de winkel nog goed herinneren: "Ik zag Micha in de rij staan en op de een of andere manier voelde ik dat hij voor het eerst vader was geworden. Toen ik hoorde dat hij te weinig geld had, twijfelde ik wel even. Maar al snel besloot ik dat ik het bedrag voor hem wilde betalen."

In hun telefoongesprek hebben de twee hun ervaringen uitgewisseld: "Hij vertelde waarom hij mij wilde bedanken. Het was een klein gebaar, maar het is ongelooflijk wat voor impact het heeft op iemands leven. Het is bizar hoe sterk je je met iemand verbonden kan voelen, terwijl je die persoon helemaal niet kent", zegt Ajay. 

Samen eten en drinken

Micha zei direct na hun ontmoeting dat hij de gulle gever wilde bedanken door hem een dag een gratis springkussen te verhuren met zijn eventbedrijfje. Die belofte staat nog steeds: "Ik ga zeker bij Ajay en zijn kinderen langs. Het maakt me niet uit wanneer ze het springkussen willen", zegt Micha.

Als het aan Ajay ligt blijft het daar niet bij: "Ik heb al tegen hem gezegd dat als hij hier heen komt, we ook samen wat zullen eten en drinken. We gaan er een mooie dag van maken."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore