Ga naar de inhoud
EditieNL

Verloren moederdagcadeau via Facebook terug bij kleine Thomas: 'Zo blij dat ik kon helpen'

Beeld © Facebook / Adinda van der Zee

Weken lang werken kinderen aan hun mooiste creaties, die ze aankomende zondag, samen met een lekker eitje, aan hun moeder kunnen geven. Dat gezellige moederdagmoment viel voor Thomas uit Haarlem bijna in het water. Zijn knutselwerk was op straat uit de kinderwagen gevallen.

Toen Adinda van der Zee woensdag de stad infietste, zag ze het cadeautje liggen. "Ik zag meteen dat het voor moederdag was en ik vond het zo sneu voor het ventje. Hij had er duidelijk zijn best op gedaan", zegt ze tegen Editie NL.

ZIE OOK: Geen strijkbout voor moederdag

Even twijfelde wat ze moest doen, maar ze besloot er een foto van te maken en die op Facebook te zetten. 'Om te voorkomen dat Thomas z'n moeder zondag niet weet dat ze de beste mama van de wereld is; laten we proberen Thomas (en/of zijn moeder) te vinden', schreef ze erbij.

Tekst gaat verder na Facebookbericht

Onder de indruk

​Binnen de kortste tijd was het bericht meer dan 4000 keer gedeeld. "Ik ben heel erg onder de indruk. Het is ongelooflijk om te zien wat de kracht en het bereik van social media is." Nadat Adinda de foto had genomen, heeft ze het cadeautje afgegeven bij een restaurant.

Nog geen vier uur later reageerde Heidi, een medewerkster van het kinderdagverblijf van Thomas, op het bericht. "Ik ben zo blij dat het caudeautje terecht is", zegt ze tegen Editie NL. "Je ziet hoeveel energie de kinderen in hun knutselwerk steken, dan wil je niet dat het kwijtraakt."   

Benieuwd

Adinda is blij dat ze Thomas heeft kunnen helpen: "Ik was stiekem ook wel benieuwd wat erin zat, maar het was zo duidelijk door een kind gemaakt, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om 'm open te maken."

De vrouw was vooral bang dat het jongetje er pas op zondagochtend achter zou komen en het te laat zou zijn om nog iets nieuws te knutselen: "Ik vind het super leuk dat het ventje gewoon zijn cadeautje kan geven."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: