Ga naar de inhoud
EditieNL

Frietzaak komt met patatje red velvet: 'Het gaat om het verrassingseffect'

Beeld © Hands Off My Chocolate

Friet met mayonaise of ketchup. Heerlijk, maar zó standaard... Wie zin heeft in iets totaal anders kan terecht bij de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. Daar staat de hele maand mei 'patatje red velvet' op de kaart. Met schep knettersuiker.

Vorig jaar kon je al friet met melkchocola halen in de Frietboutique: "Dat was een ongekend succes. De combinatie van zoet en zout bleek te gek", zegt Pebbles van Noorden, van Frietboutique, tegen Editie NL.

ZIE OOK: Is dat nou lekker, friet met Nutella?

Daarom herhalen ze deze maand de zoet-zout-formule met een saus van red velvet en witte chocolade. Als ook deze combinatie aanslaat, overweegt de zaak ieder jaar een zoete saus te verkopen.

Tekst gaat verder na Facebookbericht

Smaakexplosie

"Vroeger vonden mensen het gek, nu merk je dat iedereen het wil proberen." Alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, kunnen klanten ook knettersuiker over de snack gooien. "Niet alleen kinderen zijn daar dol op. Het geeft een extra 'crunchy bite' aan de friet en zorgt voor een smaakexplosie."

De frietzaak wil met hun experiment laten zien dat, ondanks dat friet heel klassiek is, je er hele toffe dingen mee kunt doen. "Het gaat om het verrassingseffect en de vreemde combinaties. We hopen dat het in de smaak valt en dat mensen terug blijven komen."  

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: