Ga naar de inhoud
EditieNL

Micha zoekt man die babyspullen voor hem betaalde: 'Ik wil iets voor hem terugdoen'

Beeld © Micha Privé

Als je net vader bent geworden, komt er nogal wat op je af: weinig slaap, veel hectiek, maar ook heel veel liefde. Dat laatste merkte Micha Privé ook, toen hij babyspulletjes voor zijn zes weken oude zoon Joe aan het kopen was. Toen hij er achter kwam dat hij te weinig geld had, stond de man achter hem erop om de spullen te betalen.

Micha stond met een cadeaubon klaar, om spulletjes voor zijn pasgeboren zoon af te rekenen. "Ik kwam 11 euro tekort en had mijn portemonnee in de auto laten liggen", zegt Micha tegen Editie NL. "Toen ik tegen de caissière zei dat ik hem ging halen, hield de man achter mij me tegen. Hij wilde per se betalen."

​​De kersverse vader vertelde de man trots dat het zijn eerste kind was. De man zei dat hij wist hoe dat voelde en dat hij de spullen voor Micha wilde kopen. "Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik heb hem wel zes keer bedankt, maar ik kon niet veel meer uitkramen."

Springkussen

​Eenmaal buiten besefte Micha pas echt wat er gebeurd was: "Ik had eigenlijk veel meer voor hem of zijn kinderen terug willen doen. Ik heb een springkussenbedrijf, dus ik wil het gezin er graag één gratis verhuren op een verjaardag."

Om de gulle gever alsnog te kunnen bedanken, zette Micha een oproep op Facebook. "Er zij al heel veel reacties op gekomen en het bericht is meer dan 200 keer gedeeld. Maar de man heb ik helaas nog niet niet gevonden."

Tekst gaat verder na Facebookbericht

Een stuk vrolijker door het leven

​Het zoeken is lastig omdat Micha niet veel van de man weet: "Volgens mij is hij van Surinaamse afkomst en ongeveer 1 meter 75. Hij was aan het shoppen voor zijn derde kind en had een zitje voor een babystoel in zijn hand. Dat is alle informatie die ik heb."

Hij hoopt dat iemand de man herkent, zodat hij in contact met hem kan komen. "Zijn actie heeft zoveel goed gemaakt. Je gaat meteen een stuk vrolijker door het leven en de vermoeidheid en stress die bij zo'n kleintje komen kijken vergeet je direct."   

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: