Ga naar de inhoud
EditieNL

Schort of naaimachine als moederdagcadeau: is dat echt wat ze wil?

Een naaimachine en wasmiddel voor moeder De folders van Kruidvat en Blokker

De folders kleuren weer roze met rode hartjes deze week. Zondag is het moederdag en dus moet er geshopt worden. Pannenlappen, schortjes of zelfs een naaimachine. Is dit echt wat een moeder wil?

​De folders zijn behoorlijk traditioneel te noemen. Verwen je moeder met een lekkere fles wasmiddel of een keukenmachine. Lief bedoeld maar het kan als snel verkeerd overkomen denkt Renee Lamboo, schrijfster van het online ouderenmagazine 'Me to We'.

Papa krijgt een bierpakket

"Leuk een schort. Maar dat betekent wel dat je aan het werk moet. Je moet gaan koken." Vaders krijgen volgens haar iets heel anders met Vaderdag. "Moeders krijgen meestal wat praktisch, vaders krijgen dat niet. Die krijgen een lekker bierpakket. Daar moeten we voor moeders ook naartoe", vertelt Lamboo aan Editie NL.

Vrouwen willen geen strijkplank

Dat de moederdagfolders nog zo vol traditionele cadeaus staan vindt retaildeskundige Chantal Riedeman opvallend. "Er zijn genoeg sociologische studies die laten zien dat vrouwen geen strijkplank willen. Bovendien werken er veel vrouwen in de marketing dus ik snap niet dat de folders nog zo traditioneel zijn." Toch is er volgens haar wel een verklaring voor. "Onbewust denk je bij 'moeder' aan huishoudelijke ellende."

Renee Lamboo denkt ook dat het anders moet. "Veel moeders zijn al blij als ze iets krijgen, als hun man er aan heeft gedacht. Maar dan wil je wel een cadeautje dat laat zien dat hij je kent, niet dat 'ie de folder heeft gezien."

Geef iets ontspannends

Er moet volgens haar een nieuwe standaard komen. "Een wellnessbon is ook standaard, maar dan geef je tenminste ontspanning, dat is beter dan een schort."

Ook Riedeman denkt dat we meer de wellness kant op moeten. "Wie dat goed doorheeft is Rituals. Die verkopen echt 'een moment voor jezelf'. Al heb ik inmiddels zoveel potten bodylotion staan dat ik geen Rituals meer kan zien. Het wordt tijd dat andere winkels in dat gat springen."

Kinderen doen het wel goed

Het beste moederdagcadeau is natuurlijk het zelfgemaakte cadeau van je kind zegt Renee Lamboo. "Ik krijg van mijn zoontje een plantje met een potje dat hij zelf gemaakt heeft op school. Dat staat al een week in de kast maar ik heb het zogenaamd nog niet gezien." 

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl: