Ga naar de inhoud
EditieNL

Dat is pas speciaal: Eindhovense frietbakker opent zaak in Singapore

Het lintje doorknippen in Singapore

Waar kun je de beste Hollandse friet halen? In Singapore natuurlijk! Vanaf vandaag bakt de Eindhovense frietbakker Martin Zwerts daar snacks voor de lokale bevolking. Hij was door een zakenman gevraagd vanwege zijn prijswinnende friet.

Zeven jaar achter elkaar won Zwerts een prijs voor de beste friet van Nederland, maar zijn meest bijzondere moment moet deze week zijn geweest. Vrijdagochtend knipte hij in Singapore een lintje door om zijn nieuwe zaak te openen. 

Het verhaal achter zijn vertrek naar Azië is eigenlijk heel simpel: een lokale zakenman wilde friet gaan verkopen, en besloot wat te googelen. Doordat Zwets een aantal jaar achter elkaar een prijs had gewonnen, was hij makkelijk te vinden. De zakenman liep een weekje met hem mee in Nederland, en een paar maanden later staan ze samen in Singapore bij hun nieuwe zaak.

Tekst loopt door na de foto

Miniatuurvoorbeeld

Potato Daddy

Vol verbazing zag Zwerts hoe groot zijn naam op de gevel van het gebouw stond.  "Groter kon niet", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Alles is groot hier." Onder de naam 'Potato Daddy' bakt hij nu friet in een nieuwbouwgebied dat heel toepasselijk 'Holland Village' heet. Die plek is trouwens genoemd naar lokale architect Hugh Holland, en niet naar Nederland. 

Vandaag heeft Zwerts al friet mogen bakken voor zijn eerste klanten, en naar eigen zeggen sloeg dat wel aan. "Het is echt ongelofelijk", zegt hij. "Alle reacties die we krijgen. Het is gewoon geweldig. Ik had dit niet verwacht. Echt niet." 

Kan zijn friet aanslaan? Bekijk een reportage die we eerder maakten:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl: