EditieNL

Koningsdag vol kortingsknallers: steeds meer winkels stunten op feestdag

26 april 2018 15:36 Aangepast: 26 april 2018 18:39
Kortingsactie van een kledingwinkel Beeld © Bristol

Als je op koningsdag iets moois wil scoren, hoef je tegenwoordig niet meer langs alle kleedjes en koningsdagmarkten te lopen. Veel winkels en websites doen tegenwoordig aan flinke koningsdagkortingen. Daarmee lijkt de dag Black Friday achterna te gaan.

Koninklijke kortingen, Kingdaysale, of Koningsdaguitverkoop: elke winkel noemt het anders, maar ze doen precies hetzelfde: koningsdag aangrijpen voor een flinke stunt. Van bouwmarkt tot kledingzaak, op veel verschillende plekken kun je koopjes scoren. 

Orange is the new black

Met kortingen tot 60 procent lijkt het steeds meer op een dag als Black Friday, waarin winkels en websites massaal hun spullen in de uitverkoop doen. Volgens retaildeskundige Kitty Koelemeijer grijpen winkels graag feestdagen aan om hun spullen in de uitverkoop te doen. Koningsdag is daar een heel mooi voorbeeld van, zegt ze. 

 

Een bericht gedeeld door FuturumShop (@futurumshop) op

"Het is natuurlijk een dag waarop iedereen vrolijk is. Al die feestelijkheid is heel gunstig voor de koopbereidheid van mensen." De positieve associaties die iedereen met een feestdag heeft, krijgen mensen dan ook met de winkel. 

Stuntdagen

Maar niet alleen koningsdag is een feestdag vol kortingen, de laatste jaren houden bedrijven steeds vaker dit soort stuntdagen. "Unox doet dat heel slim met Nieuwjaarsdag  bijvoorbeeld. Maar er worden ook buitenlandse kortingsdagen toegeëigend zoals als Singlesfeest van Ali Baba, en Black Friday." 

Volgens Koelemeijer is dit voor winkels de perfecte manier om zichzelf in de aandacht te zetten, buiten de vaste 'sale' momenten. "Retailers proberen gewoon zo veel mogelijk momenten te pakken, voordat de echte kortingen losbarsten."

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op editienl.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore